Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


Els editors podran assignar l’ISBN als llibres
23/12/2008


El Consell de Ministres va aprovar el passat 12 de desembre un real decret amb el qual dóna la possibilitat als editors d’assignar, a través de les seves associacions, el número d’identificació internacional (ISBN) a les obres. Amb aquesta mesura, Espanya s’adapta a la normativa relativa a l’ISBN establerta a la Llei de la Lectura, el Llibre i les Biblioteques i s’equipara d’aquesta manera amb les legislacions europees, tenint en compte els nous formats d’edició que ha promogut la tecnologia.

L’ISBN és un número creat internacionalment per a dotar cada llibre d’un codi numèric que l’identifiqui i que permet coordinar i normalitzar la identificació de qualsevol obra, usant eines informàtiques per localitzar-la i facilitar-ne la seva circulació al mercat editorial.

La norma millora alhora els tràmits a seguir per a l’edició i la catalogació d’una obra i estimula la cooperació dels proveïdors (editors, autors-editors) i els usuaris (llibreters, distribuïdors, biblioteques, etc…) en el desenvolupament de la identificació bibliogràfica. L’ISBN era assignat fins ara per entitats diferents a les editorials, com el Ministeri, a través de l’Agència Espanyola de l’ISBN. En el text aprovat es contempla també les funcions que corresponen al Ministeri de Cultura i les competències de les comunitats autònomes en la gestió i assignació d’aquest codi.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2