Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


Set candidats per a la renovació parcial de la Junta Directiva de l'ACEC
acec20/2/2015(Foto:autores)
 

El proper 12 de març a les 19,00 en primera i a les 19,30 en segona convocatòria tindrà lloc l'Assemblea General de socis de l'ACEC.
També es celebraran eleccions per a la renovació parcial de la Junta Directiva. Per les places vacants s'han presentat els candidats següents

DAVID CASTILLO
Va començar a destacar com a poeta en la dècada dels setanta del passat segle en publicacions clandestines i contraculturals, a pesar que la seva primera obra publicada va ser una biografia de Bob Dylan, l'any 1992. Tres anys abans hi havia antologay a Ser del segle a les principals veus de la generació dels 80. Li van seguir una sèrie de poemaris entre els quals destaca Game over, que va obtenir el premi Carles Riba. A continuació va iniciar una etapa com prosista amb novel·les com El cel de l'infern i Sense mirar enrere, traduïdes al castellà per Anagrama. La primera va obtenir el premi Crexells a la millor novel·la catalana de 1999. La segona, el premi Sant Jordi de 2001. Ha obtingut tres premis Atlántida de periodisme i a una antologia de la seva obra poètica en italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger. Ha estat organitzador de diferents cicles poètics i fundador i director de la Setmana de Poesia de Barcelona. Des de1989 dirigeix el suplement de cultura del diari Avui. Va ser director durant 8 anys de la revista Lletra de canvi i ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. És soci de l'ACEC des de 1996. Membre de la Junta durant dos mandats de 2006 a 2014.

ALVARO COLOMER
Escriptor i periodista Autor de les novel·les La calle de los suicidios (2000), Mimodrama de una ciudad muerta (2004) i Los bosques de Upsala(2009). Aquestes tres novel·les constitueixen l'anomenada ''Trilogóa de la muerte urbana, en la qual l'autor aborda, d'una manera directa, el tema de la mort a les grans ciutats. També ha escrit els llibres de periodisme Se alquila una mujer (2003), pel la qual va ser convidat a formar part de la Comissió Especial sobre la Prostitució del Senat espanyol, i Guardianes de la memoria (2007), pel qual li van concedir l'Internacional Award for Excellence in Journalism 2007. Tant el primer llibre com el segon atorguen a Colomer una posició destacada dins del Nou Periodisme Literari.
En 2012 va iniciar la publicació de la trilogia juvenil ''Terror en la red'', coescrita amb l'escriptor i periodista Antonio Lozano. El primer lliurament es titula El chico que vivía encerrado en una habitación.
És col·laborador habitual de les revistes culturals Quéleer i Mercurio, així com del suplement Cultura/s (La Vanguardia). També col·labora amb revistes com Jo Dona, Magazine (El Mundo) i és columnista d'El Mundo. En 2010 va guanyar el Premi Enerclub per un reportatge publicat en el Magazine d'El Mundo. És soci de l'ACEC des de 2006.

FRANCESC CORNADÓ
Nascut a l’Hospitalet de Llobregat en 1949, viu a Barcelona des d’aquell mateix any. És Arquitecte Tècnic i Arquitecte Superior (1982) per l’UPC.  Ha realitzat projectes d’arquitectura pública i privada. Ha exercit la docència a l’Escola de Masters de La Salle (Universitat Ramon Llull) i ha redactat cursos de Master per la UOC. Ha realitzat estudis d’escriptura creativa i gèneres literaris a l’Universitat de Barcelona i a l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès. Autor de poesia i narrativa breu, a cavall de la prosa poètica, l’art i l’especulació estètica. Les seves obres s’han publicat en català i en castellà. Ha publicat poesia: Doble tall (2009), Los cuatro espejos cuadráticos de Quadreny (2010) i  Odis, venjances i altres traçats geomètrics (2014). I de narrativa El caminant i la garsa (2010). Ha escrit diàlegs per a cinema, presentacions i pròlegs per a publicacions d’art i poesia.  Ha publicat a la revista Canibaal i col.laborat a Barcarola revista de creación literaria amb textos de narrativa i assaig.
És promotor del blog  Escritores Recónditos  i  forma part de Literatura Digital, espai de l’ACEC dedicat a les obres i als autors que utilitzen el medi digital per a publicar o difondre la seva obra. És soci de l’ACEC des 2012.

Ma. CINTA MONTAGUT
Neix a Madrid el 20 de desembre de 1946. Poeta, catedràtica de Literatura i crítica literària, a més de traductora ocasional sobretot de l'italià i del francès. Viu actualment a Sant Just Desvern (Barcelona). Participa en les Encontres de Dones Poetes celebrats a: Vigo, Còrdova, Lanzarote, Màlaga, Barcelona, Sant Sebastià, Granada i Vitòria. Participa en el “Festival de la poésie de Tríos Rivières” (Canadà) el 1991; en el “Marché de la poésie de Paris” el 1996; en la trobada “Diálogo entre dos orillas: En el revés del cielo” celebrat a Buenos Aires els dies 23, 24 i 25 d'agost de 2005; en el “Café Literario del Centro de Cultura de España”, a Montevideo, l'agost de 2005; en la XII setmana internacional de la poesia de Caracas, celebrada l'octubre de 2005; en el “II Izmir Poetry festival” celebrat el març de 2006, i en el “35 rencontre québécoise internationale des écrivains” celebrada a Montréal l'abril de 2007. És membre fundador de l'associació Mujeres y letras. Ha publicat entre altres els poemaris  Teoría del silencio (1997), El tránsito del día (2001), La voluntad de los metales (2006), Desconcierto (2010), Sin tiempo (2014). El assaigs El otro petrarquismo. Poetas italianas del siglo XVI (2012) y Tomar la palabra. Aproximación a la poesía escrita por mujeres (2014). Els seus poemes s'han traduït al francès i al turc i s'han publicat en revistes com Regart (Bèlgica), Estuaire (Canadà), Arcade (Canadà), Alaluz (Estats Units). A Espanya s'han publicat en revistes literàries com Los cuadernos del matemático, El signo del gorrión, Turia, Ficciones, etc. Actualmente col.labora a la revista  virtual www. barcelonareview.com com a editora. És socia de l’ACEc des-de 1995 i membre de la Junta, un mandat, 2011-2014.

MATÍAS NÉSPOLO
Matías Néspolo va néixer a Buenos Aires, Argentina, en 1975. Actualment es dedica al periodisme. En 2005 va publicar el seu primer poemari Antologia seca de Green Hills i després diversos contes en diferents antologies, com ''Schiffe aus Feuer''. ''36 Geschichten aus Lateinamerika'' (Fischer) a Alemanya. La seva primera novel·la és Siete maneras de matar a un gato. Des de 2001 viu a Barcelona i ha col·laborat en el suplement cultural Tendències d'El Mundo i en l'actualitat exerceix la crítica en Quimera i El Periódico de Catalunya. És soci de l'ACEC des de 2009 i membre de la Junta durant un mandat, de 2011-2014.

MIQUEL DE PALOL
Va néixer a Barcelona, tot i que visqué a Valladolid fins als 17 anys. Va tornar a la seva ciutat natal per estudiar arquitectura i l’any 1972 inicià la seva carrera literària com a poeta. En aquest camp, destaca El porxo de les mirades, obra amb la qual obtingué el premi Carles Riba 1982 i el premi Crítica de Serra d'Or. L'any 1989,  publicà la seva primera novel.la: El jardí dels set crepuscles, obra amb la qual guanyà cinc premis: Crexells 1989, Premi Crítica Serra d'Or 1990, Premio Nacional de Crítica 1990, Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya 1990, Premio Ojo Crítico II Milenio de Radio de España. El jardí dels set crepuscles està traduït a l'italià, l'alemany, l'holandès i el castellà. L'any 1994, guanyà el premi Ciutat de Barcelona amb la novel.la Ígur Neblí. L'any 1997, gràcies a El Legislador, obtingué el premi Josep Pla. L'any 1998, guanyà el premi Sant Jordi amb El Quincorn: una història romàntica. El 2006, Palol fou guardonat amb el Premi Joanot Martorell per la novel.la Un home vulgar. L'any 2008 guanya el Premi Mallorca de Narrativaper la novel.la El Testament d'Alcestis i és nomenat Premi Nacional de Literatura el 2010 per la mateixa obra. És associat de l’ACEC des de l'any 1992, ha estat membre de la Junta Directiva amb el càrrec de vicepresident durant dos mandats i president des de 2011.

FRANCISCO ZARAGOZA
Nascut a Barcelona l'any 1948. Enginyer Tècnic Industrial Quìmic de formació. Home de Ciències durant el día i de Lletres per les nits.
Comença a escriure la seva primera novella, El otro foco de la hipérbola, l'any 1997. La seva segona obra, Un futuro en el pasado, va ser seleccionada entre les 10 novel.les finalistes del Premi Planeta de l'any 2004, resistint fins a l'última votació. El 'plaer d'escriure' es transforma, poc a poc, en una autèntica 'passió per novel.lar'. Entusiasta emprenedor i políglota, és capaç d'oferir una literatura de continguts molt rics i variats com ho demostren les seves vuit novel.les publicades. És soci de l’ACEC des de 2001.

 

 

 

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2