Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


La Unió Europea treballa en un canvi de la regulació sobre drets d'autor
CEDRO10/3/2015


Meitat d'any. Aquesta és la data en la qual Günther Oettinger, comissari de la Unió Europea per a l'Economia i Societat Digital, preveu tenir el primer esborrany per a una nova regulació sobre drets d'autor.
La Comissió Europea s'ha fixat com una de les seves prioritats per a aquest mandat aconseguir un mercat únic digital, i per a això considera fonamental: «Modernitzar les normes de drets d'autor d'acord amb les noves tecnologies».
Aquesta prioritat, que sembla que va a marcar gran part de l'agenda de la Unió, ha portat al fet que Oettinger confirmi fa uns dies que el seu objectiu és comptar amb un primer esborrany amb les mesures més urgents a mitjan 2015.
Per la seva banda, el vicepresident de Mercat Digital de la Comissió, Andrus Ansip, ha anunciat per a aquestes dates la presentació de la seva estratègia, en la qual s'inclouran mesures que afecten directament als drets de propietat intel·lectual.
El Parlament Europeu també ha iniciat els primers treballs en aquest sentit, i una de les seves primeres mesures va ser encarregar a la seva Comissió d'Assumptes Jurídics un informe sobre una de les normes de la Unió en aquesta matèria, la Directiva 2001/29/CE, relativa a l'harmonització de determinats aspectes dels drets d'autor i drets afins als drets d'autor en la societat de la informació. L'eurodiputada responsable d'elaborar-ho va ser la representant del partit pirata, Julia Reda, qui ho va presentar davant la seva comissió a la fi del mes de gener.
Ja s'han presentat al·legacions a aquesta anàlisi, i la seva versió esmenada se sotmetrà a la votació del Parlament previsiblement en el mes de maig. Des del punt de vista de CEDRO aquest informe de la Directiva formula un desenvolupament del mercat únic digital a costa dels drets de propietat intel·lectual.
CEDRO, directament i també en col·laboració amb IFRRO, ADEPI i la FGEE, està treballant perquè el procés d'actualització i harmonització de la regulació en matèria de drets d'autor no afecti negativament al sector editorial.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2