Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Tercera trobada de ''Literatura digital'' la poesia a través de la xarxa: Agustín Calvo Galán i Carlos Vitale
Silvia Rins8/4/2015(Foto:)
 
El passat 23 de març es va celebrar a l’Aula d’Escriptors la tercera trobada de Literatura digital dedicada a la poesia a través de la xarxa. En aquesta ocasió, els protagonistes van ser dos escriptors que utilitzen els seus blogs per publicar i difondre poesia: Agustín Calvo Galán y Carlos Vitale. Van ser presentats per Albert Tugues i Francesc Cornadó, respectivament.

El poeta i crític literari Agustí Calvo Galán va destacar les diverses funcionalitats que poden tenir els blogs. Des dels personals, on es publiquen textos i ressenyes del propi autor, proyecto desvelos, o bé s’aproxima a l’internauta curiós als millors i més recòndits museus del món: mis museos favoritos; fins a blogs col.lectius on es donen a conéixer diferents poetes, tot facilitant el contacte entre ells, com las afinidades electivas, o conformen un magnífic expositor d’un gènere en concret, tant en el cas de la poesia visual com del  videopoema.

Carlos Vitale, és filòleg, poeta i autor de microrrelats. Traductor, entre d’altres, de l’obra dels poetes de l’escola hermética italiana, va mostrar el blog: viasole, on difon les seves traduccions dels més importants poetes italians. Part de la seva poesia de creació també es pot llegir en el blog personal: Carlos Vitale

Com és habitual, es va establir un debat fructífer entre els assistents, en relació a les possibilitats i conveniencia de fer servir blogs, pàgines web i xarxes socials per a la difusió de la poesia.

Finalment, els dos autors convidats van oferir una lectura de la seva obra. Agustín Calvo Galán va llegir poemes de Amar a un extranjero,  recentment guardonat amb el XI Premio de Poesía César Simón de la Universitat de València. Per part seva,  Carlos Vitale va llegir unes peces deliciosament iròniques del seu llibre Descortesía del suicida, que van deixar al públic amb un somriure als llavis. 
Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2