Dijous, 6 de maig de 2021Castellano  


La BBC i els escriptors britànics llancen una campanya sobre drets de autor
cedro19/4/2015(Foto:eg)
 

El dret d'autor i la importància de crear consciència sobre ell. Aquest és l'objectiu que s'ha proposat la British Broadcasting Corporation (BBC) en col·laboració amb la Authors' Licensing and Collecting Society (ALCS). Per això, el passat 23 de març va donar a conèixer el naixement de «Copyright Aware». Un espai en Internet dedicat a reflexionar i crear consciència sobre el dret d'autor en la societat i també a informar els creadors sobre els seus drets.

BBC i ALCS tenen com a objectiu conjuminar forces i transmetre amb major aconsegueixi la importància de conèixer i respectar la propietat intel·lectual.

Així, entre altres qüestions, la campanya reconeix que amb l'auge dels blogs, videoblogs i telèfons mòbils es creen obres cada dia, sovint sense adonar-nos, i per això, d'aquesta manera, pretén explicar com aquests creadors poden usar els drets d'autor com una eina més en defensa de les seves obres.

Aquesta iniciativa compta també amb el suport del Govern britànic. El mateix Ed Vaizey, Ministre de Cultura, Comunicacions i Indústries Creatives, ha recolzat la campanya en els mitjans de comunicació, dient que la web «ajuda a destacar i explicar el món dels drets d'autor per a tots».

També el president de la ALCS, Adam Singer, sosté que el dret d'autor és «com el codi de seguretat vial però del coneixement. Si no s'ensenya, l'economia moderna basada en el pensament creatiu serà derrocada».   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2