Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Cèrcol a la pirateria digital de llibres a Regne Unit
Blog de CEDRO4/6/2015(Foto:sa)
 

Nou cop contra la pirateria, aquesta vegada a Regne Unit. El passat 26 de maig la justícia britànica va ordenar el bloqueig de set webs que facilitaven accés il·legal a llibres. L'associació d'editors britànics, Publishers Association (PA), va ser l'encarregada de posar en coneixement de la justícia aquest fet.

La PA va elevar la seva queixa al Tribunal Suprem i va al·legar que a les webs Ebookee, LibGen, Freshwap, AvaxHome, Bookfi, Bookre o Freebookspot més del 80 per cent del material posat a la disposició dels usuaris infringia els drets d'autor. Per aquest motiu els editors britànics van sol·licitar el tancament de les mateixes.

La PA ha assegurat en un comunicat que se sentien «molt contents» amb la decisió del Tribunal Suprem, i consideraven que d'aquesta manera es reconeixia «el dany infligit als editors del Regne Unit i als autors des d'aquests llocs web infractors».

La denúncia que havia interposat l'associació d'editors afectava a més de 10 milions de títols. La PA assegura haver enviat prop d'un milió de peticions de retirada d'aquests títols, així com la sol·licitud a Google d'eliminació en els resultats de cerca d'1,75 milions de urls que enllaçaven a aquests continguts a les set webs.

Després de la sentència, Richard Mollet, director executiu de la PA de Regne Unit, afirmava que «Ara un terç dels ingressos dels editors provenen de les vendes digitals, però per desgràcia aquesta pujada al mercat digital ha portat aconsegueixo un creixement de la infracció en línia». I va afegir que «Els nostres membres han de ser capaços de protegir les obres dels seus autors enfront d'aquesta activitat il·legal, els escriptors han de ser pagats i els editors han de poder seguir innovant i invertir en nous talents i material».

D'aquesta forma, s'obre una nova via d'actuació a Regne Unit quant al bloqueig de webs que vulneren els drets d'autor del sector editorial.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2