Dilluns, 10 de maig de 2021Castellano  


Presentació del número 73/74 de la revista Alga
Goya Gutiérrez9/6/2015(Foto:alga)
 

El dia 8 de Juny va tenir lloc a l'Aula d'Escriptors de l'ACEC la presentació de la revesteixi Alga nº 73/74 de primavera, per part de Goya Gutiérrez i Enric Velo, amb una gran assistència de públic i la participació quant a la lectura de textos poètics propis o aliens de: Rosa Abuchaibe, Jordi Casabona, Elisabeth Aranda, Agustín Calvo Galán, Pilar Plaza, Jorge Stoysich, Lucía León, Eduardo Margaretto, Anada Simon-Khachikian, Carmen Plaza, Cari Oriol, Cèlia Sànchez-Mústik, Neus Aguado i Goya Gutiérrez.

Enric Velo va assenyalar que amb l'edició d'aquest nombre i en aquest any 2015 es compleixen 32 anys de vida de la revista, que actualment i des de fa uns 13 anys s'edita en format imprès i digital. La revista en format imprès s'envia a Biblioteques, Universitats o Fundacions de Catalunya i Espanya i es distribueix en algunes llibreries com Canillo de Castelldefels, Laie o La Central de Barcelona. Quant al format electrònic, s'envia a unes 2.400 adreces i es penja a la web d'Alga. El contingut de textos poètics i assatgístics s'alternen amb imatges artístiques com a fotografies, poemes visuals, pintures i dibuixos. Els textos s'editen en castellà i català i últimament s'ha creat un petit espai per a la traducció d'autors en altres llengües. En la revista no hi ha una línia poètica determinada sinó un ampli ventall de formes on s'intenta que la varietat no minvi la qualitat. Normalment col·laboren a més de membres del Grup Alga de poesia, poetes, crític@s, fotógraf@s o dibuixants de dins de Catalunya però també de la resta d'Espanya, d'Europa o de Llatinoamèrica.

Goya Gutiérrez es va centrar en el contingut del número 73/74 que es presentava, indicant que col·laboren 41 autors de molt diversos orígens i residents a Castelldefels, Sitges, Barcelona, Madrid, València, Huelva, Conca, Dinamarca, Itàlia, Colòmbia o Argentina. L'apartat de Col·laboració especial està dedicat al poeta Florentino Huerga amb motiu de complir-se els deu anys de la seva mort. Les pàgines centrals conclouen amb l'Antologia de poesia jove iniciada en el número 71 que comprèn 12 poetes d'entre 25 i 37 anys de l'entorn de Barcelona així com de Colòmbia i Mèxic. A l'apartat de Textos Comentats es pot trobar una ressenya del llibre de poemes El dia anterior al moment de quererle,  de Concha García, un assaig sobre el relat "Chacales y árabes'', del llibre Un médico rural, de Frank Kafka, i una ressenya del llibre de poemes Tal vez el tigre, de Neus Aguado. En quant a les imatges, apareixen una sèrie de dibuixos a més del de la portada de Bernat Velo sota el lema "Los siete pecados capitales", i la resta són fotografies amb el títol de "Paisajes urbanos" que tenen com a protagonistes a ciutats com Nova York, Londres o Florència i pertanyen a Bocángel i Enric Velo.

 Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2