Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


10è Festival de Poesia del Prat: Antònia Vicens i Màrius Sampere.
acec29/6/2015(Foto:)
 

 

10è Festival de Poesia del Prat: Antònia Vicens i Màrius Sampere.
ectura

Dia 30/06/2015
Hora: 21:00
Jardins de Torre Muntadas
Centre d'Art Torre Muntadas
Cicle : Viu l'estiu 2015

Resum:

Un recital inèdit i molt especial, que ha aconseguit reunir dues de les paraules poètiques més valorades i influents de la llengua catalana d'avui.

Màrius Sampere (Barcelona, 1928) va guanyar el premi Carles Riba de l'any 1963 i durant les dècades dels setanta i els vuitanta guanya diversos guardons, però és sobretot a partir dels anys noranta que rep el reconeixement del públic i de les institucions, amb premis com el Crítica Serra d'Or per Subllum (2000), el Premi de la Crítica, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Cultura per Les imminències (2002), o la Creu de Sant Jordi i el Premi Jaume Fuster a la seva trajectòria. Amb vint-i-cinc poemaris publicats, un palmarès amb els principals guardons de la nostra literatura i l'admiració unànime de la crítica i dels lectors, Màrius Sampere és un dels poetes més rellevants actualment. La seva poesia tracta, de manera constant, la tragèdia humana, protagonitzada per l'amor, el dolor i la mort. Al llarg de la seva producció poètica deixa entreveure les seves preocupacions metafísiques, mostra tendresa i ironia, es deixa endur pel sarcasme.

Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941) fou premi Sant Jordi 1967 amb la novel·la 39º a l'ombra, una obra que rebé comentaris entusiastes unànims. Aquest premi impulsà la seva literatura i, des d'aleshores, ha publicat nombroses novel·les, mentre la crítica i el lector hi continuaven veient una escriptora tenaç i intel·ligent, preocupada per temes com la condició de la dona, la soledat i la terra pròpia, és a dir, els canvis que ha patit l'illa de Mallorca durant els últims 30 anys i com ha influït aquest fet en les últimes generacions.  A més d'altres novel·les, com La Santa (1980), Terra seca (1987), Febre alta (1998), Lluny del tren (2002), Ungles perfectes (2007) o Ànima de gos (2011); ha publicat llibres de contes recollits en el volum Tots els contes (2005), narrativa juvenil, els reculls de poesia Lovely (2009) i Sota el paraigua el crit (2013), i un llibre de memòries en col·laboració amb Josep Maria Llompart: Vocabulari privat (1993).

Organitza:

Teatre Kaddish, Sopa de Poetes i Regidoria de Cultura

Públic:

Jove i adult

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2