Diumenge, 25 de setembre de 2022Castellano  


Aquest dijous, 26 de febrer, és l’últim dia per a tramitar la reclamació d’indemnitzacions a Google
23/2/2009


Els autors que desitgin que el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) els gestioni la reclamació de possibles indemnitzacions que els corresponguin per la digitalització no autoritzada que pugui haver fet Google de les seves obres als Estats Units, hauran de comunicar-ho, abans del 27 de febrer, a CEDRO.

Els socis interessats han d’enviar un correu electrònic a l’entitat de gestió de drets, comunicant la seva decisió d’adherir-se a l’"Acord Google", i enviar també a l’entitat un correu postal amb el formulari corresponent signat.

CEDRO ofereix als seus socis la possibilitat de gestionar aquesta reclamació, tal com explica la notificació que va enviar fa dues setmanes a tots els associats on els detalla les passes a seguir per tal realitzar aquest tràmit.

Google ha estat escanejant durant els darrers anys els fons d’algunes biblioteques nord-americanes sense haver sol·licitat permís als titulars de drets de les obres reproduïdes. Davant d’aquesta situació, autors i editors dels Estats Units van denunciar fa uns mesos l’empresa per no respectar els drets de propietat intel·lectual. Finalment, l’octubre de 2008, es va anunciar un acord entre les dues parts, tot i que encara està pendent d’aprovació judicial. Aquest acord, que s’espera que estigui ratificat el mes de juny i que té caràcter universal –inclou tots els autors i editors independentment de la seva nacionalitat– preveu indemnitzacions per als titulars de drets de les obres digitalitzades i, alhora, permet a Google, amb autorització prèvia, comercialitzar a partir d’ara les obres ja digitalitzades.


Notificació de CEDRO als seus socis autors

Conseqüències pràctiques per a autors i editors de l’”acord Google”

Preguntes més freqüents

Document oficial de notificació elaborat pels responsables de l’acord

Més informació   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2