Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Cristina Fernández Cubas guanya el Premi Salambó
3/3/2009Cristina Fernández Cubas (Foto:Ricardo Gutiérrez (El País))
 
L’escriptora Cristina Fernández Cubas, sòcia de l’ACEC, ha estat la guanyadora del Premi Salambó de narrativa 2008 en llengua castellana, amb Todos los cuentos (Tusquets). L’obra és un recull de relats anteriors de l’autora –Mi hermana Elba, Los altillos de Brumal, El ángulo del horror, Con Agatha en Estambul i Parientes pobres del diablo– més una narració innèdita, El faro, que ret homenatge a Edgar Allan Poe.

El jurat del guardó, convocat pel Café Salambó i el Club Cultura del FNAC, estava format pels escriptors Ángeles Caso, Laura Freixas, Rodrigo Fresán, José Carlos Llop, Rafael Argullol, Fernando Aramburu, Alan Pauls, Suso de Toro, Marcos Giralt Torrente i Antonio Orejudo, entre d’altres, que van fer públic el seu veredicte ahir, dilluns 2 de març.

Entre les obres finalistes d’aquesta vuitena edició del Salambó de narrativa en castellà, hi havia Dietario voluble, d’Enrique Vila Matas; Lo que sé de los vampiros, de Francisco Casavella; Paraíso inhabitado, d’Ana Mª Matute, i Todo eso que tanto nos gusta, de Pedro Zarraluki.

Cristina Fernández Cubas (Arenys de Mar, Barcelona, 1945) ha publicat, a més dels relats recollits a Todos los cuentos, les dues novel·les El año de Gracia i El columpio, l’obra de teatre Hermanas de sangre, i el llibre de memòries narrades Cosas que ya no existen. La seva obra ha estat traduïda a deu idiomes.

Ramon Erra, el Salambó en llengua catalana

Per altra banda, Desfent el nus del mocador (La Magrana), de Ramon Erra, s’ha endut el Premi Salambó de narrativa 2008 en llengua catalana, imposant-se a les obres finalistes Aiguafang, de Joan-Lluís Lluís; El professor d’història, de Joan F. Mira; Quiet, de Màrius Serra; La família del meu pare, de Lolita Bosch; Una màquina d'espavilar ocells de nit, de Jordi Lara; L’últim patriarca, de Najat El Hachmi; Noi, has vist a la mare amagada a les ombres?, de Julià de Jòdar i Les tombes blanques, de Susanna Rafart.

El jurat, en aquest cas, estava format per Antònia Vicens, Joan Pons, Gemma Lienas, Enric Gomà, Albert Villaró, Manuel Baixauli i Joan Barril.

Els guanyadors de l’edició del premi de 2007 van ser José María Merino, amb La glorieta de los fugitivos i Manuel Baixauli, amb L'home manuscrit. Han estat també reconeguts en altres edicions del Salambó Imma Monsó, Vicente Molina Foix, Álvaro Pombo, Joan Daniel Bezsonoff, Baltasar Porcel, Roberto Bolaño, Javier Marías, Juan Eduardo Zúñiga i Javier Cercas.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2