Dimecres, 21 de febrer de 2024Castellano  


Entrevista a Isabel Coixet, cineasta
acec8/10/2015(Foto:IC)
 

Dia 26 d'octubre a les 19,00 hores
Entrevista a Isabel Coixet
a càrrec de 
Maricel Chavarria
presentació
Ma. Ángeles Cabré
Sala d'Actes de l'Ateneu Barcelonès
2a. planta. Barcelona

Isabel Coixet. Sant Adriá del Besós, Barcelona. Directora i guionista. Va estudiar la carrera d'Història a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en anuncis publicitaris i en videoclips musicals. Coixet va rodar els seus primers curts cinematogràfics a mitjan anys 80.

L'any 1989 va debutar com a directora de llargmetratges amb el drama Demasiado viejo para morir joven,  pel·lícula va servir a la directora per rebre una candidatura al premi Goya en la categoria de millor directora novell. La seva segona pel·lícula va ser la co-producció hispà-nord-americana Cosas que nunca te dije (1996), una comèdia dramàtica que va tornar a portar-la a la gala dels Goya com a candidata, en aquesta ocasió al millor guió original. Després del drama d'època A los que aman (1998), cinta en la qual Isabel va adaptar a Stendhal En 2003  va estrenar Mi vida sin mí, basada en una novel·la de Nanci Kincaid, va ser guardonada amb el premi Goya al millor guió adaptat. La vida secreta de las palabras (2005), pel·lícula que va aconseguir diversos premis Goya, entre ells a la millor pel·lícula, adreça i guió original. En Elegy (2008) tornava a una arrel literària, en aquest cas Philip Roth. Una altra relació de parella en claus dramàtiques, va ser la base de Mapa de los sonidos de Tokio(2009). El thriller psicològic Mi otro yo (2013). Aprendiendo a conducir  (2014).

M.ª Ángeles Cabré. Escriptora, traductora i crítica literària especialitzada en literatura escrita per dones. Ha publicat la novel·la El silencio, els llibres de poemes Gran amor i Si calla el cantor, l'assaig Leer y escribir en femeníno i una biografia del poeta català Gabriel Ferrater, i és l'editora dels llibres d'aforismes Sobre el arte del artista, d'Oscar Wilde, i Migajas sentenciosas, de Francisco de Quevedo. Col·labora, entre altres mitjans, en La Vanguardia, El País Digital, Letras Libres. Dirigeix l'Observatori Cultural de Gènere, destinat a incentivar la presència de les dones en la cultura.


    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2