Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


Nou IRPF per als escriptors
Blog cedro14/10/2015(Foto:infocif)
 

La modificació en la legislació en matèria tributària ha establert un nou IRPF per als autors d'obres literàries. El passat 10 de juliol, el Govern va aprovar una nova baixada general de les retencions a compte de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que són aplicables des del 12 de juliol.

Així en les factures que els escriptors i traductors emetin per ser retribuïts pel seu treball, la retenció que hauran de reflectir serà del 15 per cent. Aquesta és la segona ocasió en què es modifica el percentatge de retenció de l'IRPF en el qual portem d'any. A principis de 2015, va quedar establert en el 19 per cent, dos punts menys del que es va aplicar en l'exercici de 2014.

L'economia d'un escriptor

En els últims mesos s'han publicat diversos estudis on es posa de manifest la dificultat que tenen els autors (escriptors i traductors) per viure dels ingressos que els generen els drets de propietat intel·lectual de les seves obres. Un dels més recents, l'elaborat a la fi de 2014 per l'AELC entre els seus associats. Aquest informe conclou que el 83 per cent dels escriptors de la seva associació compaginen la seva activitat amb una altra professió, ja que l'escriptura no els reporta els ingressos suficients per viure.

+ Informació.

Per pal·liar les situacions econòmiques més desfavorables, CEDRO compta amb una sèrie d'ajudes socials per als seus socis autors, finançades, tal com la Llei de Propietat Intel·lectual estableix, a través de la recaptació de la compensació per còpia privada.

+ Informació.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2