Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Enrique Vila-Matas, nomenat Cavaller de la Legió d’Honor Francesa
31/10/2008Enrique Vila-Matas (Foto:poemas-del-alma.com)
 

L’escriptor Enrique Vila-Matas, soci de l’ACEC, ha estat nomenat Cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa, per la seva “contribució al desenvolupament de les relacions culturals entre França i Espanya”. Es tracta de la condecoració més important que concedeix el Govern de França a les persones que reuneixin mèrits extraordinaris.

Vila-Matas va recollir la insígnia el passat dimarts 21 d’octubre de la mà de l’ambaixador francès a Espanya, Bruno Delaye, entre amics i representants del món de la cultura, com el ministre de Cultura, César Antonio Muñoz Molina. L’escriptor va llegir un fragment de la seva última obra, Dietario voluble, i va recordar els anys que va viure a París, on va passar a formar part dels escriptors exiliats que vivien al barri de Saint-Germain. L’autor barceloní va explicar que sentia que havia d’escriure amb el mateix art que els autors antics i va afirmar que “ara, amb aquesta distinció, tinc el coneixement de no ser indigne dels antics”.

Enrique Vila-Matas, un dels narradors més reconeguts del panorama literari espanyol, ha estat guardonat diverses vegades amb prestigiosos premis, com el Ciutat de Barcelona (2001), Nacional de la Crítica (2003), l’Herralde (2003), el Medicis-Etranger (2003), l’Internazionale Ennio Flaiano (2006) i el de la Real Academia Española (2006).

Entre les seves obres, que han estat traduïdes a 27 idiomes, cal destacar, entre d’altres, Historia abreviada de la literatura portátil (1985); Una casa para siempre (1988); Suicidios ejemplares (1991); Extraña forma de vida (1997); El mal de Motano (2002); París no se acaba nunca (2003) i Doctor Pasavento (2005). L’útlim llibre que ha publicat és Dietario voluble (2008), una selecció del quadern de notes personal que publica els diumenges en l’edició de Catalunya del diari El País.

Llegiu l’article Caballero Enrique Vila-Matas, publicat a La Vanguardia el passat 26 d’octubre per Joan de Sagarra.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2