Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Elena Peralta presenta el seu llibre ''Entre las sombras de otoño''
acec22/10/2015(Foto:oe)
 

Dia 30 de novembre a les 19,30 hores
Presentación del libro Entre sombras de otoño
d'Elena Peralta
amb:  Josep S. Cid. Leopoldo Ïrriguible, autor de les il.lustracions i  l'autora

Aula dels Escriptors, 5a. planta de l'Ateneu Barcelonès

Últimament la paraula poètica ha recuperat la seva llibertat expressiva. Per això, les veus poètiques flueixen en diversos fronts. La paraula busca un llenguatge nou i viu. Elena Peralta ha buscat el seu camí de llibertat i ho ha fet, sent fidel a la seva veu. La seva poesia diu més del que aparenta, i en aquest poder de síntesi es troba una de les característiques primordials d'aquesta autora. Amb una poesia extremadament realista, desitja anar més enllà d'aquests termes que ens surten al pas de continu i que denoten un estat d'ànim crític: tristesa, por, mort, dolor. Acompanyen a aquests poemes les il·lustracions del pintor i psiquiatre Leopoldo Irriguible, molt oportunes i en sintonia els seus grisos amb els continguts de la paraula. Com la paraula, el missatge del pintor en aquest llibre és just i directe, lleument al·lusiu i original en la seva empremta geomètrica. El llibre inclou també un fantàstic pròleg d'Antonio Pujols, del que hem extret aquestes paraules.
I s'afegeix també un CD amb la lectura de poemes. I amb la dolçor de les veus d'Elena Peralta, Andrea Navas i Enrique Gracia Trinidad. Banyades per la música de Guillermo Irriguible, qui ha creat aquesta composició expressament per a aquest llibre de poemes.

Elena Peralta. Poeta, rapsode, i divulgadora cultural.
Pertany al grup de teatre “La Luciérnaga” de l'ONCE (Madrid).
Molt implicada en temes socials i a compartir la seva passió poètica, col·labora com a educadora al Centre Penitenciari Madrid II d'Alcalá Meco, i en el Psiquiàtric San Miguel de la Congregació de les Germanes Hospitalàries. Coordina trobades poètiques i festivals.
Ha publicat i participat en diversos llibres poètics i antologies. Ha coordinat el llibre 35 noches para un sueño, recopilación de relatos homenaje a Javier Tomeo. Ha rebut el Premi Roc Boronat 2009.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2