Dilluns, 4 de març de 2024Castellano  


Presentació del projecte ''Una aposta per els clàssics''
scec30/10/2015(Foto:sm)
 

El passat 2 d'octubre, l'escriptora mexicana María García Esperón va presentar en l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya el seu projecte “Una aposta pels clàssics”.

Acompanyada per l'escriptora i especialista en literatura infantil i juvenil Anabel Sáiz Ripoll, l'escriptora va manifestar la seva emoció per trobar-se en aquest espai per a ella mític i per haver tingut l'oportunitat de recórrer Barcelona el dia anterior amb la guia del mateix Santiago Montobbio, qui també va participar en la presentació.

A través dels llibres  Dido para Eneas i  El remo de Odiseo, l'autora va explicar l'essència del seu projecte: apropar als joves el món clàssic a través dels personatges que des d'aquest món heroic tenen molt a dir-nos, i fer-ho d'una manera propera, suscitant emocions i l'amor per la Història.

Anabel Sáiz Ripoll va contextualitzar la proposta a través de l'estudi que ha fet en aquests anys de l'obra de l'autora mexicana, des que en 2009 ressenyés la seva novel·la Mi abuelo Moctezuma, fins avui, que aquesta trobada presencial en l'Ateneu Barcelonès ressalta una de les principals obstinacions d'ambdues: un nou acostament entre les dues ribes de l'Atlántic a través de la literatura infantil i juvenil.

Santiago Montobbio va fer un recorregut pels temes clàssics que apareixen en la seva poesia i on es realça el sentit del sagrat que posseïen els grecs i va llegir alguns poemes de la seva autoria que han estat  videograbats per María García Esperón i difosos en el blog El Poema es todo.  Catalunya, antiga pàtria és el poema de Montobbio que va triar García Esperón simbòlicament per donar inici a la seva gira per Catalunya, que va començar a Barcelona on, com va apuntar el poeta, ha estat el lloc on, igual que El Quixot, la mexicana va veure per primera vegada el Mar Mediterrani.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2