Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Presentació del poemari ''La mirada sin nosotros'', d'Ambrosio Gallego
acec3/1/2016(Foto:)
 

El divendres 11 de desembre, a les 18,00 hores, va tenir lloc l'acte de presentació del llibre La mirada sin nosostros, d'Ambrosio Gallego, a la seu de l'ACEC, davant una sala absolutament abarrotada de poetes, escriptors de diverses disciplines i amants de la poesia, que van gaudir d'una magnífica tarda de poesia.

L'acte ho va obrir Pura Salceda, poeta i secretària general de l'ACEC, que va donar als assistents un resum, a més de l'acte en si, de les activitats que havia vingut desenvolupant l'Associació en els últims temps, i especialment de les quals vindrien en un futur pròxim, emplaçant als presents a la seva assistència i participació en els nombrosos actes programats.

Pura Salceda va donar pas a Paco Moral, poeta i un dels editors de Ediciones Tigres de Papel, editorial que ha publicat La mirada sin nosotros, presentat a Madrid al començament de l'estiu.

En primer lloc va parlar de l'editorial, que arribava a Barcelona per primera vegada a presentar un poemari, per passar després a desgranar succintament el llibre d'Ambrosio Gallego, fent incidència en el haiku com a fil conductor del llibre, i en la destresa de l'autor per presentar de manera actualitzada i contemporànea la seva pròpia experiència vital valent-se del ritme i l'estructura poètica d'aquesta fórmula de composició oriental, que tants llibres ha donat en els últims anys. L'editor va destacar que La mirada sin nosotros no era un més, sinó un llibre ple de fondària i qualitat poètica més enllà de l'estructura del poemari, i comentant les impressions que com a editor i sobretot com a poeta i lector, li havien causat les tres parts que es componia el llibre.

L'acte va finalitzar amb una original lectura del poeta, que no va decidir els poemes que volia llegir sinó que va oferir al públic la possibilitat de fer-ho de manera aleatòria seguint les indicacions dels presents; aquests van ser sol·licitant una bona mostra del poemari d'Ambrosio Gallego, alternant-se per demanar al poeta que llegís determinats poemes, i reservant-se el poeta alguns poemes  als quals va donar lectura al final de l'acte.

Després de la lectura es va produir un col·loqui entre els presents, sobre el haiku en particular, i sobre poesia en general, en el qual va haver-hi molta participació del nombrós públic assistent i un interessant canvi d'idees entre el públic, l'editor i el poeta.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2