Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Una vintena d'obres opten al X Premi de Traducció Ángel Crespo
15nal19/10/2007

Entre les candidates, hi ha traduccions d'autors tan reconeguts com Elias Canetti, Alexis de Tocqueville i Edward E. Said


Més d'una vintena d'obres opten al X Premi de Traducció Ángel Crespo, convocat per l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC), el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i el Gremi d'Editors de Catalunya, en homenatge a la figura del gran traductor. El premi, dotat amb 12.000 euros, es fallarà les pròximes setmanes i es lliurarà en un acte organitzat per l'ACEC el 28 de novembre. Entre les obres que opten al premi hi ha traduccions d' Elias Canetti, Alexis de Tocqueville, Edward E. Said i Roberto Calasso, entre d'altres, i els originals estan escrits en sis idiomes: alemany, polonès, italià, anglès, rus i francès.

Al ser 2007 any senar, els títols participants són traduccions al castellà d'una obra d'assaig, de pensament o de caràcter cientificotècnic, publicada a Catalunya durant els dos anys anteriors a la convocatòria del premi. Els anys parells, aquest premi s'atorga a la traducció al castellà d'una obra literària. La llengua d'origen de la traducció pot ser qualsevol de les llengües modernes europees, a més del llatí i el grec clàssic.

El jurat està format per professors de les universitats següents: Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, i Vic, així com Carlos Vitale, guanyador del Premi l'any passat, que fa de secretari amb veu i sense vot.

Els altres guanyadors del premi, a més de Carlos Vitale, han estat: Olivia de Miguel (2005), Adan Kovacsics (2004), Anne-Hélène Suárez-Girard (2003), Javier Albiñana Serain (2002), Juan Luis Vermal (2001), Carmen Martín Gaite (2000), Andrés Sánchez Pascual (1999) i Carlos Manzano (1998).

Biografia d'Ángel Crespo

Llistat d'autors i obres guardonades (pdf)   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2