Dimecres, 21 de febrer de 2024Castellano  


Els editors europeus demanen que no es canviï la directiva parlamentària sobre els drets d’autor
6/3/2009


El Parlament Europeu debatrà, el proper 12 de març, la possibilitat que les operadores de la Unió Europea desconnectin els usuaris que utilitzin habitualment la xarxa per a descarregar-se arxius subjectes a drets d’autor. Aquesta és una de les mesures proposades a l’informe presentat per l’eurodiputat socialista Manuel Medina per combatre la pirateria, però significa alhora un projecte de revisió de l’aplicació de la directiva sobre drets d’autor, aprovada el 2001.

Davant aquest possible canvi, la Federació d’Editors Europeus (FEE) ha enviat una petició a Brussel·les perquè no es redefineixin els paràmetres de l’actual llei, per evitar que els drets d’autor, de retruc, surtin malparats. Segons els editors, una demanda de reobertura de la Directiva Comunitària sobre la societat de la informació pot tenir com a conseqüència una ampliació de les excepcions als drets d’autor. En la carta enviada al Parlament Europeu, els editors recorden la importància dels drets dels autors, s’oposen a una revisió de la directiva, prometen lluitar contra la pirateria i reclamen la supressió de l’IVA per als llibres.

“La propietat intel·lectual està a punt d’esfondrar-se per l’impacte de la societat de la informació”, explica Medina per justificar la seva moció (informe), i afegeix que “amb el P2P és difícil protegir-la”. Per això, el document de l’eurodiputat socialista insta la Comissió europea a posar controls, com a França, on s’avisa tres vegades l’internauta que intercanvia arxius fins a desconnectar-lo de la xarxa. Pel que fa a la directiva, Medina assegura que “aquesta norma s’ha quedat antiquada” i opina que “no ha aconseguit el seu objectiu principal, que és protegir la propietat intel·lectual en l’entorn digital”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2