Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


animalsospechoso inaugura un local destinat a llibreria de segona mà el 26 de febrer a les 19,00 hores
acec8/2/2016(Foto:as)
 

Al començament de 2002, Juan Pablo Roa i Roberta Raffetto van fundar la revista anual de poesia animalsospechoso, en la qual proposaven una aproximació global al fet poètic abordat en les seves arrels més consolidades: creació, crítica i traducció.

Després de la publicació del nombre triple 5-7, publicat a la fi de 2009, la revista es converteix també en editorial, postergant la publicació dels nombres següents a una segona sèrie que reprendrà la seva publicació a partir de 2017. Fins al moment compta amb dos volums de la seva col.lecció de poesia: Antología poética de George Herbert(1593-1633), ed. bilingüe de Misael Ruiz i Santiago Sánz, premi de traducció Ángel Crespo, 2015, i la Poesia reunida (2014-1994), de Rosa Lentini, amb pròleg d'Eduardo Milán

Així mateix, en 2016 obren un local destinat a llibreria de segona mà i saló de tallers en el qual la poesia té el paper protagonista. El perquè del seu nom? Per l'assaig de Nicanor Vélez, José Ángel Valente o el movimiento de la materia, publicat en Rosa Cúbica, 21/22, Barcelona, en 2001:
«Quan afirmem que la poesia és un mitjà de coneixement és, en part, perquè, com diu Valente, tota poesia és, abans de res, un gran caure en el compte”. Una de les grans revolucions de la poesia que es concep així és la seva consciència d'explorar un territori desconegut i invisible, pel simple fet de no estar controlat, orientat i premeditat per endavant. Per això el poeta, vist així, és un animal sospitós per a tota ideologia; simple i planament, perquè la ideologia sap que ella pot ser la primera víctima d'aquest “primer animal visible de l'invisible” (com diria Lezama), i això espanta».

Inauguració 26 de febrer a les 19,00 hores

 Lectura de poemes de Rosa Lentini
       Conciert d'Anaïs Vila Casanovas
       Exposició de l'artista colombià Duván

Dia 27 de febrer a les 18,00 hores

Lectura de poemes de Lola Nieto
Concert de violins de Sara Rojo i Ala Voronkova 
       Exposició de l'artista colombià Duván

Carrer de Ventalló, 6 Barcelona


http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/animal-sospechoso-local-editorial-juan-pablo-roa-4894778
    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2