Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


Ha mort Umberto Eco. L'escriptor i semiòleg italià tenia 84 anys
Agències20/2/2016(Foto:ue)
 
L'escriptor italià Umberto Eco ha mort aquest divendres a la nit a Milà. Segons informa el diari italià La Repubblica, la defunció de l'autor d'El nom de la Rosa s'ha produït cap a dos quarts d'onze a la seva casa i ha estat confirmada per la família.

Eco va néixer al Piemont el 1932 i va destacar com a semiòleg, filòsof i escriptor. Docent a diverses universitats italianes, com la de Bolonya, el gran professor va esdevenir una de les principals figures intel.lectuals d'Itàlia.

Doctorat en Filosofia per la Universitat de Torí i va treballar en programes culturals de la RAI des de 1954. Durant els primers anys de la dècada dels anys 60 va ser professor adjunt d'Estètica a les universitat de Torí i Milà.

Va participar a l'anomenat Grup 63 amb la publicació d'assajos sobre art contemporani, cultura de masses i mitjans de comunicació. Entre aquests treballs es troben el conegut assaig Apocalíptics i integrats, el 1965, o Opera aperta. El 1975 va publicar el seu assaig més complet sobre semiòtica, el Tractat de semiòtica general.

En l'àmbit de la narrativa, els seu primer gran èxits va ser El nom de la Rosa (1980), i també va obtenir un gran ressò El pèndol de Focault (1988). Les seves obres més recents són Baudolino (2000), La Misteriosa Flama de la Reina Loana (2004), i El cementiri de Praga (2010). L'any passat va escriure la seva última obra narrativa, Número zero, una crítica al mal periodisme, la mentida i la manipulació de la història.

A més de les seves novel.les, de les que ha vengut més de 30 milions de còpies a tot el món, Eco també va escriure nombrosos assajos sobre semiòtica, estètica medieval, lingüística i filosofia. A banda de les seves obres més conegudes, Eco té publicats altres treballs com Segon diari mínim (1992), Els límits de la interpretació (1992), L'illa del dia abans (1994) i Kant i l'ornitorinc, entre d'altres.

 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2