Dijous, 2 de febrer de 2023



Castellano  


Caleidoscopio: Poesia i tango amb José María Micó i Marta Boldú
acec20/2/2016



(Foto:JMM)
 
Dia 22 de febrer a les 20,00 horas
Caleidoscopio: Poesia i tango amb José María Micó i Marta Boldú
Casaamérica Catalunya

Caleidoscopio és un espectacle intimista de cançó d'autor en el qual el poeta José María Micó recita alguns dels seus textos i, alhora, acompanya amb la guitarra la cantant Marta Boldú, qui interpreta poemes escrits i musicats pel propi Micó. El repertori també inclou alguns tangos clàssics amb la millor poesia del gènere.

Sobre els artistes:

Marta Boldú: Ha publicat el disc En una palabra (Picap, 2015), amb dos temes de José María Micó i vuit del repertori més literari dels tangos, comptant amb la col·laboració del bandoneonista Marcelo Mercadante com a músic convidat. En l'actualitat està preparant el disc Memoria del aire, amb les cançons de José María Micó.

José María Micó: Catedràtic de Literatura en la Universitat Pompeu Fabra, on va promoure i codirigeix el Màster en Creació Literària. 

Entre les activitats que ha compaginat amb l'escriptura destaca la seva obra filològica (1981-2011), que comprèn edicions d'autors espanyols, antologies de poesia clàssica i diversos llibres d'estudis i assajos. També ha traduït a grans poetes europeus com Jordi de Sant Jordi, Ausias March i Ludovico Ariosto. 

Els seus llibres de poesia són La espera (Hiperión, 1992), Letras para cantar (Pamiela, 1997), Camino de ronda (Tusquets, 1998), Verdades y milongas (DVD, 2002), La sangre de los fósiles (Tusquets, 2005) i Caleidoscopio (Visor, 2013). 

Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut premis de literatura (Hiperión i Generació del 27), de traducció (Premi Nacional de Traducció a Espanya i a Itàlia) i de recerca (ICREA Acadèmia). Ara tradueix Dante i arrodoneix les cançons per al disc Memoria del aire.



   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2