Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


Silvia Rins presenta el seu libro ''Apología de las sombras''
acec3/3/2016(Foto:devenir)
 

Dia 15 de març a les 19,00 hores

Presentació del llibre: Apología de las sombras
de Silvia Rins
dibuixos d'Antonio Beneyto

amb: José María Micó, Jordi Virallonga i Juan Pastor
Llibreria Documenta. Pau Claris, 144 Barcelona

 

L'ombra, des de Plató fins a Jung, simbolitza il·lusió, misteri, amenaça. Prenent com a referència la metàfora de la caverna platònica, en Apologia de les ombres s'enfronten poesia i filosofia, realitat i ideal, veritat i mentida.

L'escriptora Silvia Rins esbossa una teoria del coneixement a través de l'amor, ja que l'eròtica del discurs filosòfic i del poètic convergeixen en el desig, la cerca, la seducció. Però aquest llibre se situa en la tradició de la poesia occidental per refutar-la, tergiversar-la o desvirtuar-la amb l'ús del llenguatge col·loquial o científic, i una contundent i demolidora ironia. El món de les idees i la matèria, les aparences i l'essència, la pulsió i el record, lluiten cos a cos, igual que les composicions en prosa i vers que se succeeixen i entrellacen. Els lectors aniran despullant de les seves màscares al enamorament, al sexe i a l'amor a través de nombroses veus poètiques, sota les quals subjau la veu heterodoxa i irreverent de l'autora.

Els dibuixos d'Antonio Beneyto acompanyen aquest viatge iniciàtic que sabem on comença però no on acaba:

Hay autopistas anchas y vacías que llevan a ninguna parte, como hay puertas que no se abren porque sencillamente no existen. Entonces llega la hora humana del regreso y la aprehensión intacta del vértigo a la oscuridad durante el ascenso y la seguridad de estar vivo.

También puedes continuar, si eres audaz o estás borracha, hacia lo imposible.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2