Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Barcelona dóna suport als creadors jubilats. Declaració insitucional. Nota de prensa Ajuntament de BCN
acec24/3/2016


El dimarts 22 de març, la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, per iniciativa de l'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i del grup municipal Barcelona en Comú, va aprovar una Declaració Institucional en suport a la plataforma Seguir Creando.

Aquesta declaració subratlla que ‘el fet [la incompatibilitat entre el cobrament de la pensió i la llibertat per seguir creant] és especialment greu perquè no només afecta els creadors, com sempre un element fràgil i desprotegit de la nostra societat. Ho és perquè perjudica els creadors d'edat més veterans, aquells que estan en una situació de més vulnerabilitat. I que són, al mateix temps, i gràcies a la seva experiència, els que, com a societat, hauríem de cuidar més, pel valor de la seva contribució al desenvolupament cultural del país’.

Així doncs, i sempre segons la  Declaració signada per tots els grups polítics a excepció del PP i la CUP, ‘l'Ajuntament de Barcelona vol donar tot el seu suport a la plataforma Seguir Creando i expressa la problemàtica que viuen els creadors i reclama l'adopció de mesures que posin solució. La ciutat de Barcelona fa seva aquesta reivindicació perquè és una ciutat creativa i decididament compromesa amb els drets de les persones. A més, aquesta problemàtica afecta d'una manera especial als escriptors, alguns d'ells amb un profund vincle amb nosaltres. Per això, el suport a aquesta causa d'una ciutat com la nostra, que acaba de ser nomenada Ciutat de la Literatura per la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, per la força de la seva indústria editorial, per la seva creativitat i per acollir escriptors de tot el planeta, és irrenunciable’.

Berta Sureda, comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, va comentar que ‘es tracta d'una llei injusta que fa que els nostres creadors més veterans hagin de renunciar a uns ingressos, els de les pensions, sobre els quals tenen dret i han contribuït econòmicament’. D'igual manera, el Consistori va sol.licitar a l'executiu de Mariano Rajoy la suspensió immediata de les inspeccions i que se suspenguin els processos iniciats contra alguns autors.

L'aprovació de la Declaració Institucional forma part de les accions empreses per l'ACEC en suport a la plataforma Seguir Creando. Al llarg dels últims mesos, diferents membres de l'associació s'han reunit amb representants de les diverses forces polítiques representades en el Parlament de Catalunya i a l'Ajuntament de Barcelona amb la intenció de sol.licitar el seu suport a l'hora de reformar una llei òbviament injusta. Fins al moment, s'ha aconseguit el compromís de diversos partits polítics tant en una institució com en una altra, però no hi ha dubte que la Declaració Institucional és una de les manifestacions més clara del suport de la ciutat de Barcelona als artistes i creadors tan locals com a nacionals.

De la mateixa manera, l'ACEC ha participat en aquells actes en els quals Seguir Creando ha sol.licitat la seva presència, com el ‘Col.loqui sobre la situació dels autors jubilats davant la Llei 27/2011 de l'1 d'agost, relativa a l'actualització, l'adequació i la modernització del sistema de la Seguretat social’ organitzat per CEDRO i el bufet Sol Muntañola el passat 16 de març. Al col.loqui va assistir més d'un centenar d'escriptors, editors, professors i agents literaris interessats en la problemàtica, i els ponents (Magdalena Vinent, de CEDRO; Marita Dargallo, de Sol Muntañola; Bel Olid, de l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Nuria Nolla, del Bufet Ramos & Arroyo; Isabel Pedrola Román-Naranjo, del Bufet Pedrola; Álvaro Colomer, de l'ACEC; i Carlota Torrets, de l'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya) van tractar d'exposar les iniciatives empreses des de tots els àmbits, així com de respondre a tots els dubtes dels interessats.

 
 
 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2