Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


La plataforma ''Seguir Creando'' va intervenir davant la Comissió de Cultura del Congrés
cedro11/5/2016
La plataforma Seguir Creando va intervenir el passat 27 d'abril davant la Comissió de Cultura del Congrés, dins d'una ronda de compareixences amb les quals aquest òrgan pretenia conèixer en profunditat la situació del sector cultural.

L'encarregat d'explicar als diputats la situació que estan patint els escriptors jubilats va ser Manuel Rico, president de l'Associació Col·legial d'Escriptors (ACE). Rico va explicar les tres peticions fonamentals que demanden els creadors, recollides en el manifest signat quan es va constituir la plataforma. Així, va recordar que per al col·lectiu és prioritària la paralització dels expedients oberts i les sancions als professionals de la creació que han percebut simultàniament la seva pensió i els rendiments del seu treball (per exemple, quantitats procedents dels seus drets d'autor).

Igualment, va sol·licitar als diputats suport per a l'obertura d'un procés de modificació legislativa que faci compatible el cobrament de tots dos conceptes i la creació d'una normativa específica per als professionals de la cultura que afecti també a l'àmbit fiscal i laboral.

Aprofitant la compareixença davant la Comissió de Cultura del Congrés, Manuel Rico va voler insistir en la precària situació que viuen alguns creadors, especialment aquells que perceben pensions no contributives (d'entre 360 i 550 euros), als quals se'ls retiren de forma íntegra quan perceben algun altre ingrés, amb independència de la quantia i la periodicitat.

Tots els grups parlamentaris van donar suport a les demandes de la plataforma, incloses les paralitzacions dels expedients ja incoats per la Inspecció de Treball. Solament el Grup Popular va considerar inviable la suspensió donat que, segons la seva opinió, tal cosa solament pot fer-la un jutge. Aquesta postura no és compartida per la plataforma que entenen que «un acte administratiu injust sí pot ser anul·lat per un Govern en poder ser considerat nul».

Altres trobades

D'altra banda, membres de la plataforma s'han reunit també en els últims dies amb representants de CC. OO. als quals han fet arribar missatges similars.

Des que es va posar en funcionament, la plataforma Seguir Creando s'ha reunit amb el que ha estat president del Congrés fins fa uns dies, Patxi López; amb el secretari d'Estat de Cultura i la ministra d'Ocupació i Seguretat Social en funcions, José María Lassalle i Fátima Báñez, respectivament; i amb representants dels Grups parlamentaris de PP, PSOE, Ciutadans, Podemos i Izquierda Unida.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2