Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Mor el dramaturg i director teatral Ricard Salvat
24/3/2009Ricard Salvat (Foto:La Malla)
 
L’escriptor i director teatral Ricard Salvat, soci de l’ACEC, ha mort avui, 24 de març de 2009, als 74 anys d’edat, després de patir un vessament cerebral. Salvat era escriptor, professor universitari i un dels noms de referència del teatre català, fundador de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual i director de més de dues-centes obres, algunes de les quals van marcar època, com Ronda de mort  Sinera, de Salvador Espriu, que es va estrenar al Teatre Romea l’any 1965.

Ricard Salvat (Tortosa, 1934) va dirigir el Teatre Nacional de Barcelona durant 1971 i 1972 i va estar al capdavant del desaparegut Festival de Teatre de Sitges entre 1977 i 1986. Durant les dècades dels anys 80 i 90, va dirigir diversos muntatges teatrals arreu d’Europa i Llatinoamèrica i es va convertir en un dels directors teatrals més internacionals. L’autor, que va impulsar la investigació teatral des de la seva càtedra d’Història d’Arts Escèniques de la Universitat de Barcelona, va rebre prestigioses distincions, entre les quals el Premi Nacional de Teatre, el 1999, per A la jungla de la ciutat; la Creu de Sant Jordi, l’any 1996, i la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona, l’any 2003.

Salvat serà recordat com una figura clau per al teatre català, amb l’aportació d’una renovació a les arts escèniques. Un dels seus últims treballs va ser la posada en escena de l’obra de Mercè Rodoreda Un dia, que es va poder veure fins l’octubre de l’any passat al Teatre Borràs de Barcelona. Altres obres que ha dirigit són: Mika i el paradís; Ronda de mort a Sinera; Okupes al Museu del Prado; Homenatge a Charlie Rivel; En la ardiente oscuridad; La pell de brau; El príncep d’Homburg; Les bacants i Aigües encantades. Com a dramaturg, va escriure, entre d’altres, Mort d’home, Nord enllà, Allí on neixis tan se val, Castelao e la sua epoca i Salvat-Papasseit i la seva època.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2