Divendres, 27 de gener de 2023Castellano  


Giuseppe Bellini va presentar a Milà el llibre ''Sobre el cielo imposible'', de Santiago Montobbio
Santiago Montobbio15/5/2016(Foto:)
 
El passat 23 de maig el Istituto vaig donar Storia dell'Europa Mediterranea, del Consiglio Nazionale delle Ricerche, va acollir a la biblioteca de la Università Statale vaig donar Milano, la presentació per part de Giuseppe Bellini de la poesia de Santiago Montobbio i del seu últim llibre, Sobre el cielo imposible, i la conferència que a continuació va impartir el poeta sota el títol "Sobre el cielo imposible: palabras, amor y vida". La presentació i la conferència pertanyen als tres llibres que ho precedeixen amb els quals formen una tetralogía, els seus títols són: La poesía es un fondo de agua marina, Los soles por las noches esparcidos y Hasta el final camina el canto.

En primer lloc, la responsable de la seu de Milà del Istituto vaig donar Storia dell'Europa Mediterranea, Patrizia Spinato, va donar la benvinguda a l'acte, però, a més de ser unes paraules de presentació del mateix, i de referir-se a la relació de Giuseppe Bellini amb el poeta i a la bibliografia que sobre la seva obra poètica ha escrit al llarg dels anys, va realitzar una lectura sàvia, sensible i intel·ligent de la poesia de Montobbio, de la qual va assenyalar els diversos punts i aspectes que li havia captivat.

Giuseppe Bellini es va referir a la seva relació d'anys amb el poeta, a les moltes cartes que té d'ell i que es dipositaran, al costat de les dels altres escriptors i el seu arxiu, a Milà. Seguidament va llegir el seu assaig "“La poesia di Santiago Montobbio da Hasta el final camina el canto a Sobre el cielo imposible", en el qual va analitzar amb la brillantor i rigor que li són propis aquests dos últims llibres.

Santiago Montobbio es va referir, abans de passar a la seva conferència, a la relació personal que ha tingut amb Giuseppe Bellini i el seu principi. Seguidament va passar a la seva intervenció titulada "Sobre el cielo imposible: palabras, amor y vida", conferència i lectura comentada, perquè a més de les seves apreciacions i comentaris, parlessin els poemes. Va triar per a això poemes que donessin testimoniatge de les arrels i motivacions que són per a la seva poesia i altres poemes la lectura dels quals va considerar apropiada en el lloc en què es trobaven. En el seu assaig dedicat als dos últims llibres d'aquesta tetralogía, Giuseppe Bellini va afirmar que aquests llibres són un continuum, la qual cosa el poeta va confirmar, i va anar també la causa que llegís poemes dels quatre llibres.

Va ser un acte sentit i entre amics, en el qual els assistents eren especialistes i entesos. Entre ells estava el Director del Istituto vaig donar Storia dell'Europa Mediterranea, i la poeta urugaya Martha Canfield, professora de literatura hispanoamericana de la Universitat de Florència, A més de la qualitat de les apreciacions del professor i el poeta, aquest acte va ser igual i especialment bell com a trobada personal i testimoniatge que va posar de manifest l'estima, respecte i afecte mutus que Giuseppe Bellini i Santiago Montobbio es tenen des de fa molts anys.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2