Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


David Castillo ha guanyat el premi Escriduende de la Fira de Madrid per ''El túnel del tiempo''
efe12/6/2016(Foto:dc)
 
El poeta i periodista David Castillo ha guanyat el premi Escriduende de la Fira de Madrid per El túnel del tiempo,  un poemari en el qual inclou textos que va escriure entre els 15 i els 23 anys, entre 1976 i 1984, i que poden veure's com la "crònica d'un jove rebel dels anys setanta".

En declaracions a Efe, Castillo ha mostrat la seva alegria per la distinció i ha comentat que el seu nou llibre, publicat per Sial/Contrapunto, conté alguns dels poemes que tenia guardats en divuit carpetes que va escriure sent amb prou feines un adolescent, quan vivia entre els barris de Vallcarca i el Carmel, "amb vocació de transgredir".

No amaga que li van marcar fets com l'execució de Salvador Puig Antich, en 1974, o la dels cinc militants del FRAP i d'ETA de 1975, i en els seus versos, precisament, es veuen reflectides des de les manifestacions que es van organitzar al centre de Barcelona, fins a la "revolució sexual" d'aquell moment.

El lector podrà conèixer, així mateix, a un llavors jove autor fascinat pels simbolistes francesos i els poetes maleïts, però també per Jack Kerouac, César Vallejo o Frank Zappa i Sex Pistols, que s'expressava en castellà.

"Molts dels poemes -remarca- són sobre les lluites al carrer, sobre el barri xinès barceloní, les lluites sindicalistes, sense oblidar viatges a Madrid, València o Zaragoza. Es veu a un jove que anava a totes i que creia que la revolució seria imminent".

Castillo recorda que acaba de publicar, al costat de Marc Valls, un altre llibre, Poesia contracultura. Barcelona, editat per l'ajuntament de la capital catalana, una recopilació de poemes de divuit poetes morts prematurament, "gent amb molt talent"


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2