Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Carme Riera guanya el Premi Sant Joan de novel.la amb ''Les darreres paraules''
acec20/6/2016(Foto:cr)
 

L'escriptora i acadèmica Carme Riera s'ha proclamat vencedora amb Les darreres paraules, una novel·la en forma de manuscrit de l'Arxiduc Luis Salvador en el qual, en el seu llit de mort, confessa determinats fets amb els quals pretén justificar la seva vida.

Les darreres paraules, presentada amb el lema Vaig ser un espia, ha estat declarada guanyadora per unanimitat entre les 34 obres candidates al premi d'aquest any.  El jurat d'aquesta edició ha estat format per l'escriptora Najat El Hachmi, guanyadora de l'edició del premi Sant Joan de l'any passat, Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli i, com a secretari, el director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan Carles Sunyer.

Les darreres paraules, un manuscrit presumptament retrobat, permet a l'autora fer referència, amb dades de primera mà i desconegudes fins ara, a la vida de l'arxiduc Luis Salvador d'Àustria (Florència, 1847-Txèquia, 1915). Escrita en primera persona i basada en una confessió que tracta de justificar tota una vida, tant des del punt de vista polític com a sentimental, la novel·la permet desvetllar el comportament d'un personatge tan enigmàtic i atractiu com el de la seva parent i amiga, Elizabeth, la famosa emperadriu Sisí, amb la qual té molts trets en comú.

En els últims deu anys altres tres mallorquins han guanyat el Premi Sant Joan: Valentí Puig en 2006, Baltasar Porcel en 2008  i Melcior Comes en 2014.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2