Dijous, 9 de febrer de 2023Castellano  


Eduardo Mendoza, distingit amb el Premi Terenci Moix
31/3/2009Eduardo Mendoza (Foto:Carme Esteve)
 
L’escriptor Eduardo Mendoza ha estat el guanyador del guardó de millor llibre de ficció dels V Premis Internacionals Terenci Moix per la seva novel·la El asombroso viaje de Pomponio Flato. Els premiats, entre els quals també hi ha Rosa Maria Sardà, P.D. James, Hanna Schygulla i Gabriel Jackson, recolliran els guardons el proper 23 d’abril en una gala que se celebrarà al Saló dels Miralls del Liceu.

Anna Maria Moix, germana del desaparegut escriptor Terenci Moix, va anunciar, el passat dimecres 25 de març, els guanyadors de la cinquena edició dels premis que porten el seu nom. En total hi ha set categories, a banda del premi especial del jurat, que enguany és per a l’actriu Rosa Maria Sardà.   

El reconeixement a la trajectòria literària ha estat per a l’autora britànica Phyllis Dorothy James, més coneguda pels lectors com a P.D. James. El premi per al millor llibre publicat de no ficció ha estat per al historiador i hispanista nord-americà Gabriel Jackson, per la seva biografia del cap del govern de la Segona República durant la Guerra Civil Juan Negrín. L’actriu alemanya Hanna Schygulla recollirà el premi a la Trajectòria Cinematogràfica, mentre que el guionista i director txec Jirí Menzel rebrà el guardó en l’apartat de Fet Cinematogràfic, per l’estrena de la pel·lícula Yo serví al rey de Inglaterra.

Aquesta cinquena edició dels Premis Terenci Moix també han distingit el dramaturg britànic Tom Stoppard per la seva trajectòria en Arts Escèniques i, en el mateix apartat, el premi al millor esdeveniment escènic és per l’òpera Mort a Venècia, una obra basada en la novel·la de Thomas Mann i coproduïda pel Liceu barcelonès i el Teatro Real de Madrid.

El jurat dels Premis, que tenen una dotació simbòlica d’un euro per als guanyadors, ha estat format, entre d’altres, per José Saramago, Romà Gubern, Josep Maria Castellet, Núria Espert, David Trueba, Isabel Coixet, Esther Tusquets, Sergi Schaff i Felipe Benítez Reyes.

Eduardo Mendoza, guanyador en la categoria de millor llibre publicat de ficció, ha manifestat la seva “sorpresa” i el seu “agraïment” pel guardó, en una edició que té “un nivell de premiats molt alt i que inclou noms als quals em sento molt unit, com Stoppard, P.D. James o Hanna Schygulla”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2