Divendres, 30 de setembre de 2022Castellano  


Poesia i + Festival d'estiu Fundació Palau Caldes d'Estrac. Del 7 al 17 de juliol del 2016
5/7/2016(Foto:)
 
AMPLIACIÓ DEL CAMP DE BATALLA

La nostra terra és fecunda en poesia: no sabem exactament quins minerals i nutrients especials tenim però aixeques una pedra i te’n surten quatre poetes. Des del nostre segle d’or, el vint, la potència lírica catalana no ha fet més que créixer —i els recitals, les editorials, els festivals, també. En els darrers tres anys, la consolidació del Poesia i + hi ha contribuït i ho vol seguir fent: enguany vol ser, més que mai, un catalitzador que permeti la proliferació, la mutació i l’escampadissa de versos.

El 2016 ampliem el camp de batalla: enlloc de dos directors, tres, la Mireia Calafell, en Martí Sales i en Pere Almeda, i en comptes de quatre municipis, n’hi participen set. Del 7 al 17 de juliol, el festival, doncs, es converteix en un dels pilars poètics més importants de fora de la capital, agermanant-se amb tots aquells que també volen celebrar la poesia a casa seva.

Sota aquest precepte, la programació agafa embranzida i estripa les costures del previst per acollir espectacles i artistes tan diferents com el Niño de Elche, l’Antònia Vicens, en Tomàs Arias, homenatges a Wisława Szymborska, a Ventura Ametller o a Mikel Laboa (per Delorean) i un combat de glosa, entre molts d’altres.
L’últim dia hi haurà una celebració de les editorials de poesia convidades no només a vendre llibres sinó també a pensar la programació del diumenge: així volem començar a treballar d’una manera més transversal i compartir i discutir els criteris de programació entre tots.

En total, deu dies de poesia infiltrada, declamada, cridada, xiuxiuejada, cantada, tàcita, inscrita, bestial, encantadora, formiguejant, esbalaïdora, bombollejant, en mil formats i veus, amb tota la seva potència contagiosa i transformadora: serà una alegria poder-la compartir amb tots vosaltres.

Programa


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2