Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


V Matarranya negra, 26 i 27 d'agost
acec19/8/2016(Foto:mn)
 


Per cinquè any consecutiu tindrà lloc la trobada d'escriptors negrocriminals que es celebre cada agost en la població de terol de Vall-de-roures entorn de la llibreria Serret de Octavi Serret, dinamitzador cultural de la comarca de la Matarranya i ànima de l'esdeveniment, que, aquest any, a més va tenir una reeixida presència i extraordinari acolliment a Barcelona amb motiu del dia de Sant Jordi.

En 2016 els esdeveniments es concentraran entorn del 26 i 27 d'agost, divendres i dissabte, respectivament, i l'escriptor homenatjat serà Manuel Vázquez Montalbán, pilar fonamental de la novel·la negra espanyola, creador del detectiu Pepe Carvalho i ment lúcida que ens va deixar en l'aeroport de Bangkok fa tretze anys.

A més de presentar-se les novetats editorials en el camp de la novel·la negra, aquest any es presentarà una nova col·lecció, La Orilla Negra, que va a oferir la millor literatura negrocriminal que es fa en les dues ribes de l'Atlántic i s'escriu en castellà.

Autors convidats
Fernando Marías, Esteve Llitra, Xavier Borrell, José Vaccaro Ruiz, Angelique Pfitzner, Daniel Rojo, Isidro Garrido, Lola Salmerón, Paco Gómez Escribano, Luis Gutiérrez Maluenda, Rafa Melero, Alicia Estopiña, Ramona Solé, Emilo Moreno, Lluis Bosch, Montse Sanjuan, Pere Cervantes, Joserra (Novelpol), David Marín, Pilar Esteras, Fernando Martínez Laínez, Nacho Cabana, Pablo d'Aguilar, Marcelo Luján, Elena Torres, Vladimir Hernández, Juanjo Braulio Sergio Álvarez, Alexandra Cuadrat, Javier Palomo, Alberto Pasamontes, José Luis Caballero, Gemma Artasu i Pedro Verdugo. 

Programació
Divendres 26 d'agost
Presentació de les últimes novetats negrocriminales del curs 2015/2016 amb especial atenció a la nova col·lecció dirigida per José Luis Muñoz La orilla negra

Saló de la casa de la cultura
17:15 Javier Palomo presenta Sara (Chiado Editorial)
17:30 Xavier Borrell presenta El baile de los negros 
         (Serial Ediciones, 2016)
17:45 José Váccaro Ruiz presenta No dar papaya 
          (Nova Casa Editorial, 2015)
18:00 Paco Gómez Escribano presenta Manguis (Erein, 2016)
18:15 José Luis Muñoz presenta Cazadores en la nieve (Versátil, 2016)
18:30 Pere Cervantes presenta La mirada de Chapman 
          (Ediciones B, 2016)
18:45 Vladimir Hernández presenta Indómito (Roca Editorial, 2016),                 Premio L‛H Confidencial.
19:00 Angelique Pfitzner presenta EDHA caso cerrado (Serial, 2015)
19:15 José Luis Caballero presenta NZERE KONGO (Atropos, 2016)
19:30 María Pilar Queralt presenta Gula (Planeta de libros 2016)
19:45 Juanjo Braulio presenta El silencio del pantano 
          (Ediciones B 2015)
20:00 Pilar esteras presenta John Wastson y el joven detective 
          (Xandri 2015)
20:15 Alberto Pasamontes presenta La muerte invisible
          XVIII Premio García Pavón (Egido 2015)
20:30 José Luis Muñoz acompañado de Noelia Riaño (Ediciones del Serbal), José Vaccaro Ruiz, Angelique Pfitzner, Marcelo Luján, Fernando Martínez Laínez, Nacho Cabana, Pablo de Aguilar y Paco Gómez Escribano presentan el libro Relatos de la Orilla Negra (Ediciones del Serbal, 2016) y la colección La Orilla Negra.
21:15 Fernando Martínez Laínez presenta Destruyan a                      
          Anderson (Ediciones del Serbal, 2016)
21:30 Pablo de Aguilar presenta Cuéntame cosas que no me importe                  olvidar (Ediciones del Serbal, 2016)
21:45 José Luis Muñoz presenta Mala hierba  
          (Ediciones del Serbal, 2016)
22:00 Marcelo Luján ganador del Dashiell Hammett 2016 
           presenta Subsuelo (Salto de página, 2015)
22:15 Fernando Marías presenta Obscena (Alrevés2016 ) 
          Esta noche moriré  (Alrevés 2016) y La Luz de                             
          Prodigiosa (Ediciones Turpial)
22:30 Fernando Marías presenta su monólogo Esta noche moriré 
          a partir de la novela publicada por Alrevés Editor 
          en Fonda La Plaza.

Dissabte 27 d'agost
De 12:00 a 14:00 Eixim  al carrer per disfrutar d'un dels únics dies on aquest carrer es converteix en pas pels  vianants i podem gaudir dels montaditos, entrepans, tapes i cerveses elaborats per Alvaro Pradera de FONDA ANGELETA i amb taules, cadires i ombrel·les sortirem per celebrar el V SANT JORDI AGOST NEGRE els autors presents signaran les seves novel·les en l'Avinguda de la Hispanitat tallada al tràfic durant dues hores, des del parc fins a l'encreuament enfront de la llibreria Serret.

SALÓ DE LA CASA DE LA CULTURA
17:00 Taula rodona entorn de la figura de Manuel Vázquez Montalbán al saló d’actes de la Casa de la Cultura, el seu pes dins de la novel·la negra i la seva absència en aquests complicats moments polítics per a Espanya i Europa. Moderarà l'escriptor i periodista Xavier Borrell i intervindran: José Luis Muñoz, José Vaccaro Ruiz, José Luis Caballero i Fernando Martínez Laínez.

18:30 a 19:00 Fernando Marías, promotor des de 2010 de la plataforma cultural Fills de Mary Shelley, presentarà “Diodati se mueve”, una proposta de convivència i creació que agrupi a escriptors seduïts pel romanticisme, el terror i el fantàstic, per a una trobada en Valderrobres en 2017 a imatge i semblança del que va tenir lloc en la Vila de Diodati entre Mary Shelley, John Polidori, Lord Byron i Percey Shelley i que va il·luminar la magistral novel·la Frankenstein.

FONDA LA PLAZA
19:30-20:00: Fallada del primer concurs literari de relats Matarranya Negra (en català i castellà) al que opten autors d'Espanya, Cuba, Veneçuela, Argentina, Mèxic, República Dominicana, Equador i Xile.

20:00 Fernando Martinez Lainez conversa amb el Tinent Coronel de la Guàrdia Civil José Soler en un diàleg sobre 'Crímenes rurales' i la seva vinculació en la novel·la negra.

S'anuncia oficialment la constitució d'una nova Associació que neix per promoure el gènere negre amb el títol LEE O MUERE.

Informem que s'ha iniciat el tràmit per agermanar els festivals Matarranya Negra i Cubelles Noir amb Lisle Noir de Lisle sud Tarn (França) i Zocca Noir (Itàlia) per portar una sèrie d'activitats conjuntes i l'intercanvi d'autors d'aquestes tres nacionalitats. S'obre, així, un procés d'internacionalització del festival Matarranya Negra i Cubelles Noir que desitgem arribi a bona fi.
 

Comissari Matarranya Negra: José Luis Muñoz
Coordinadors : Xavier Borrell, Angelique Pfitzner i José Vaccaro
Organitza: Libreria Serret i l’Associació ‘LEE O MUERE’
Col.labora: Ayuntamiento de Valderrobres, Fonda Angeleta, i Fonda La Plaza 
 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2