Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


El passat mes de juliol ens va deixar l'escriptora i poeta Dolores de la Cámara
acec29/8/2016(Foto:)
 
Dolores de la Cámara va néixer en Frares (Jaén) i va morir el passat mes de juliola Barcelona. Era sòcia de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya. Va realitzar estudis de Filologia Espanyola i va treballar com a Oficial de carrera de l'Administració de Justícia. Sent jove va establir la seva residència a Barcelona. Va fundar i va dirigir la revista literària Lofornis  l'any 1975 i ha va ser inclosa en el 2ª tom del Diccionari d'Escriptors del Sant Regne editat per l'Institut d'Estudis Jiennenses.

D'entre els seus premi literaris destacaquem:
  • Premio Internacional de poesía de la revista italiana Silarus en 1974
  • Por la World Academy of Arts and Culture USA 
  • Diploma de mérito a la poeta Dolores de la Cámara por su dirección de la revista Lofornis y su dedicación a la cultura y artes del mundo por la University of Toledo, OHIO (USA), los años 1966 , 1967, 1969, 1973
  • Premio Otoño de teatro 1968 del Sindicato Nacional de Escritores Españoles, por la obra La Farsa
  • Premio Sant Jordi de poesía 1989 del ayuntamiento de Santa Perpetua de la Mogoda
  • Diploma de Doctor en Literatura

''En els teus breus i madurs poemes, jo trobo fons, arrel, contacte amb alguna cosa tan grandiós i vital com l'univers. Aquest se't treu el cap per cada vers o línia amb la seva gràcia, el seu pes i resplendor. En la teva creació també brilla la forma, el mòdul, l'envàs de la idea: alguna cosa que ni és rigorosa prosa ni vers calculat i mesurat. La teva forma és la paraula: una paraula alada, multicolor, viva, captivadora i, sobretot, els teus poemes diuen la veritat, delaten modorres i rutines, obliguen a pensar, impel·leixen el bé, que és el miracle de l'art que de bo és art Dolores, tots els teus minipoemes són espontanis, nítids, purs, alliçonadors: com les margarides que, en ple hivern, sorgeixen i somriuen en els camps." (Máximo González del Valle, crític i poeta)


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2