Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


E. Saad Tobis presenta ‘Adivinar el Inconsciente’
15/4/2009Jorge Zentner, E. Saad Tobis i Carlos Bermejo (Foto:Carme Esteve)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya va acollir ahir, 14 d’abril, la presentació del llibre Adivinar el Inconsciente, d’Ezequiel Saad Tobis. Van participar a l’acte l’escriptor Jorge Zentner i l’analista Carlos Bermejo.

Endevinar pertany  a la màgia o a la psicologia? El llibre de Saad Tobis parteix d’aquesta pregunta per reflexionar sobre la paraula endevinació, sobre com s’usa a la Xina i les seves implicacions en la psicologia actual. Adivinar el Inconsciente (Ediciones Punto, Barcelona i París 2009), una edició bilingüe castellà-francès, que compta amb una glossa preliminar de J. Zentner i un prefaci de P. S. Naud, parla dels canvis que s’han produït en aquesta paraula “des de que la psicoanàlisi va començara a pressentir l’Inconscient”, tal i com comenta  l’autor. “Per endevinar, el primer que hem de fer és escoltar i llegir en silenci. Qui parla o es pregunta amb l’I Ching, s’endevina”, explica Saad Tobis quan presenta el seu llibre.

E. Saad Tobis, nascut a Buenos Aires (Argentina), és escriptor i especialista en I Ching. Cinc viatges al Japó i dos a la Xina li han permès trobar-se amb amb mestres budistes, taoistes i confucianistes de la cultura tradicional. Els seus treballs han rebut el suport de diferents personalitats com Michel Foucault, Joseph Needham, Henri Michaux i Zao-Wou ki. Ha publicat nombrosos articles sobre temes relacionats amb el pensament I la cultura xinesa i dos llibres sobre l’I Ching. A més, imparteix conferències i intervé com a formador en diferents centres.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2