Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Ana María Matute rebrà la Creu de Sant Jordi
17/4/2009Ana Maria Matute (Foto:Público)
 

La Generalitat de Catalunya ha decidit concedir la Creu de Sant Jordi a l’escriptora barcelonina –i sòcia de l’ACEC– Ana María Matute, per la qualitat de la seva obra narrativa, “una rara combinació de denúncia social i missatge poètic que està ambientada sovint en l’univers de la infància i l’adolescència”. L’autora recollirà el gaurdó, juntament amb els altres premiats, el proper dimarts 21 d’abril, a les 19 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Entre els múltiples guardons amb què s’ha reconegut l’obra de Matute, que el mes passat va desar el seu llegat a la Caja de las Letras de l’Instituto Cervantes, destaca el Premio Planeta 1954, amb Pequeño Teatro; el de la Crítica 1958, per Los hijos muertos, obra que també va guanyar el Premio Nacional de Literatura 1959; el Premi Nadal 1959, amb Primera Memoria, i el Ciutat de Barcelona 1996, per El verdadero final de la bella durmiente. Matute, a més, és membre de la Real Academia de la Lengua Española.

La Govern català ha acordat concedir aquest guardó, en reconeixement als serveis prestats a Catalunya i a la tasca de defensa de la seva identitat, a 27 personalitats i quinze entitats. A més de Matute, algunes de les personalitats premiades enguany són: la pedagoga Isabel Arqué; el metge Lluís Barraquer; la filòloga Myrta-Beatriz Casanova; la matemàtica Maria Assumpció Català; l’economista Jaume Cayameres; l’empresària Adriana Casademont; l’empresari i promotor cultural Josep Colomer; l’empresari i psicòleg Cristóbal Colón Palasí; l’advocat i dirigent sindicalista Joan Coscubiela; el metge Santiago Deixeus; la directora de cant i pedagogia Maria Teresa Giménez; l’empresari de moda Isak Andic Ermay; l’empresari i arquitecte tècnic Josep Maria Pujol; el farmacèutic Joan Sabater; la química Neus Sanmartí i el veterinari Josep Tarragó.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2