Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya 2017
acec9/11/2016


Els il·lustradors de Catalunya i Balears seran els protagonistes de la propera Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, la més important del món en el seu àmbit, que se celebrarà del 3 al 6 d'abril de 2017 i que tindrà a aquestes dues autonomies com convidades d'honor.

La comissària i llibretera Paula Jarrin, acompanyada pel director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, entre altres, ha explicat avui en roda de premsa que en el recinte firal de la ciutat italiana es mostrarà en una sort de llibreria creada per l'arquitecta Clara Solà-Morales el panorama dels il·lustradors catalans i de les Illes Balears, tots ells amb obra publicada.

Sota el lema "Sharing a Future: Books in Catalan" (Compartint el futur: Llibres en Català) i amb un logotip creat pel dibuixant Max (amb dos personatges muntats en un ou), Catalunya i Balears volen donar a conèixer a Bolonya a tothom als il·lustradors que representen el moment actual i els que marcaran les línies futures de la disciplina.

Marta Altés, Albert Arrayàs, Albert Asensio, Máriam Ben-Arab, Aina Bestard, Roger Olmos, Roser Calafell, Zuzanna Celej, Agustín Comotto, Victor Escandell, Àfrica Fanlo, Mercè Galí, Alba García Puig, Pere Guinard, Anna Llenas, Oriol Malet, Gustavo Roldán, Xavier Salomó, Gabriel Salvadó, Jordi Sunyer o Jordi Vila Delclós seran alguns dels 42 artistes seleccionats.

El públic que acudeixi fins al recinte de la Fira es trobarà amb un gran espai convertit en una llibreria, amb una secció de petits lectors, una altra de primers lectors, una àrea de narrativa i una altra d'àlbum il·lustrat, amb un desplegament d'unes grans teles de colors i unes hamaques en les quals hi haurà llibres que es podran consultar.

Paula Jarrin, que ha mostrat la seva satisfacció per comptar amb el suport tant de les editorials com d'altres llibreters, escriptors, il·lustradors o agents literaris per al seu projecte, ha destacat la importància dels llibres pels més joves, perquè "una generació que no llegeix és una generació perduda".

Manuel Forcano ha destacat que és la primera vegada que a Bolonya no serà un Estat el convidat d'honor -en els últims anys ho han estat Alemanya, Croàcia o Brasil- mentre que la directora de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull, Izaskun Arretxe, ha mantingut que la fira suposarà "un abans i un després" per a la literatura infantil i juvenil en català.

El pressupost que es destinarà a l'esdeveniment és de mig milió d'euros, que s'inclouran tant als pressupostos d'aquest any com en els del 2017.

En la Fira de Bolonya va haver-hi l'any passat un total de 1.278 expositors, en 24.038 metres quadrats, amb més de 160 activitats organitzades i amb representants d'un centenar de països, amb 55 llengües diferents.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2