Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


2017 centenari del naixement de Josep Palau i Fabre
acec30/12/2016(Foto:cvc)
 
A partir del 21 d'abril vinent es commemorarà el centenari del naixement del poeta, narrador, dramaturg i crític d'art Josep Palau i Fabre (1917-2008). La fundació del poeta a Caldes d'Estrac ha anunciat que la celebració del centenari de Palau i Fabre, que s'allargarà fins al 21 d'abril del 2018, inclourà un programa d'exposicions, conferències, concerts, projectes editorials i acadèmics per divulgar la vida i obra de l'autor de Poemes de l'alquimista, en totes les seves facetes.

Josep Palau i Fabre va ser un creador polifacètic, que va jugar un paper rellevant en la recuperació de la literatura catalana de postguerra. L'autor també és conegut internacionalment per haver investigat l'obra de Pablo Picasso, de la qual va escriure més d'una vintena d'obres.

El patronat i la direcció de la Fundació Palau han triat Manuel Guerrero com a comissari del centenari “pel profund coneixement que té en l'àmbit de la poesia catalana i la seva experiència i competència en el desenvolupament de projectes artístics”.

Vinculat a l'Arts Santa Mònica des del 2009, Guerrero va ser-ne sotsdirector del 2013 al 2015. Ha comissariat, entre d'altres, mostres de Joan Brossa, Tàpies, Carles Santos i Agustí Centelles i és traductor i assagista.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2