Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Isabel Franc presenta el seu llibre ''Las humoristas. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor''
acec9/1/2017(Foto:ei)
 Dia 12 de gener a las 19,00 hores
Espectacle-presentació del llibre
'Las humoristas. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor''
Edició d'Isabel Franc
La Cuina del CCD Francesca Bonnnnemaison
Sant Pere més Baix, 7 de Barcelona


Sabies que el gag més famós de la història, «el tartazo», va ser obra d'una dona; o que la primera autora de teatre en l'Europa medieval va ser una religiosa que escrivia obres còmiques?

Les dones han usat l'humor com a estratègia de transgressió, mecanisme de defensa, arma de resistència i apoderament; per establir i estrènyer llaços afectius, jugar amb les normes, desafiar al patriarcat, trencar estereotips... Ho han fet des de sempre i havent de salvar serioses, gens innocents, dificultats. Per què se'ns ha privat de la seva presència i, per tant, de ser referents? Amb prou feines apareixen en les antologies literàries, alguns noms de gran celebritat en la seva època ni tan sols es coneixen; on elles van ser pioneres, ells han passat a la història. Què té l'humor de les dones que ho fa tan perillós com per aniquilar-ho?

En aquest llibre intentem tant donar resposta a aquesta pregunta, com desmuntar la funesta llegenda urbana que les dones no tenim humor. Set expertes ens introdueixen al món del còmic, les pioneres del cinema, la irrupció de les cartularis en un terreny tan masculí; el teatre, la poesia, la literatura i el clown, descobrint-nos noms i situacions que ens deixaran amb la boca oberta.

Des de l'editora fins a la dissenyadora de la portada, aquest llibre és un treball de dones per rescatar, nomenar i dignificar a les quals ens van precedir... amb un somriure.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2