Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


El 'conflicte' entre els creadors jubilats i Hisenda no s'ha tancat
efe10/2/2017(Foto:sc)
 
El 'conflicte' entre els creadors jubilats i Hisenda no s'ha tancat. La Plataforma Seguir Creando va demanar ahir en una reunió amb el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, que se suspenguin totes les sancions imposades als autors jubilats per compatibilitzar les pensions amb la percepció dels seus drets d'autor.

Una delegació de la plataforma s'ha reunit en el ministeri amb el seu titular que, segons una nota de la SGAE, ha mostrat «la seva disposició per realitzar les gestions necessàries que permetin resoldre favorablement la situació en què es troben els autors sancionats».

També li han traslladat la necessitat «urgent» que es facin les modificacions legals necessàries per compatibilitzar les pensions de jubilació amb el cobrament de drets d'autor, «tal com ocorre en la majoria dels països europeus».

Entre els autors que han participat en aquesta reunió es troben l'humorista gràfic Antonio Forges Forges i Manuel Rico, president de l'Associació Col·legial d'Escriptors, els qui afirmen en el citat comunicat que «després de més d'un any, les sancions continuen i els autors jubilats es troben en la mateixa dramàtica situació».

Des d'aquesta plataforma s'assegura que la incompatibilitat de la pensió amb la percepció de drets d'autor ocasiona «un dany de proporcions incalculables al desenvolupament intel·lectual del nostre país».

El poeta lleonès Antonio Gamoneda va amenaçar amb deixar d'escriure per culpa d'«una legislació absurda, injusta i destructiva de la cultura». En la mateixa línia es va manifestar fa uns mesos el poeta lleonès Antonio Colinas. «Tot això resulta increïble perquè la pensió d'un és inviolable», reflexiona l'autor de Sepulcro en Tarquinia entorn d'una situació soferta no només per escriptors, també per artistes plàstics, actors i músics. Igualment els escriptors i acadèmics lleonesos José María Merino i Luis Mateo Díez consideren un «disbarat» haver de triar entre pensió o drets.

Seguir Creant agrupa a 42 organitzacions representants de creadors de tot l'Estat espanyol, entre elles, Vegap, Sgae, Cedro,  Ace, Acec, Aelc, i la Plataforma en Defensa de la Cultura. Méndez de Vigo va prometre al novembre l''Estatut del Creador', un projecte de llei que permetria als intel·lectuals i artistes jubilats compatibilitzar els seus ingressos amb una pensió, salvaguardant així els seus drets laborals. Ara només és possible compatibilitzar un 50% la pensió amb ingressos d'activitats com impartir cursos, conferències o escriure llibres.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2