Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


VISOR’09, una jornada per parlar de literatura criminal
13/5/2009Lorenzo Silva a la Jornada Literària VISOR'09 (Foto:)
 
El Vendrell va acollir, el passat 25 d’abril, la V Jornada literària VISOR’09, patrocinada per l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, que va comptar amb la participació de Francisco González Ledesma, Jordi de Manuel, Lorenzo Silva, Cristina Fallarás i Raúl Argemí. L’acte, que enguany portava per títol “Línies d’ombra: Crònica Negra”, va reunir més de vuitanta persones.

“Línies d’ombra: Crònica Negra” va ser una aproximació a la literatura criminal des de l’òptica de la crònica social i política, com a argument creatiu per als autors del gènere. Més de vuitanta persones van omplir la Sala polivalent Vil·la Casals, del Museu Pau Casals del Vendrell, per escoltar les conferències de Francisco González Ledesma, que va parlar de “La novel·la dels carrers”; Jordi de Manuel, que va oferir la xerrada “La narrativa negra: autòpsia de la naturalesa humana i de la societat”; Lorenzo Silva, que va tractar “Els delinqüents mediàtics: de la fascinació a la decepció”; i Cristina Fallarás i Raúl Argemí, que es van centrar en la “Política, economia i altres tripijocs: un filó literari”. Tots aquests autors van exposar les claus que donen sentit a la seva obra i que justifiquen l’èxit d’un gènere literari en auge, que compta amb la denominada crònica de successos com a material inesgotable i font d’inspiració.

VISOR’09 és la continuació d’un projecte iniciat l’any 2005 per l’Ajuntament d’El Vendrell, amb l’objectiu de difondre la literatura i els seus diferents gèneres, i la voluntat de convertir la ciutat en un centre de debat cultural, en què la veu dels escriptors serveixi per apropar-los a un públic que busca referents en la cultura.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2