Dilluns, 6 de febrer de 2023



Castellano  


Kosmopolis. La festa de la literatura amplificada, del 22 al 26 de març
acec19/3/2017



(Foto:k)
 

Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada és una trobada literària biennal que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des del 2002 i que compta amb una programació contínua que manté viu l’esperit del festival entre les seves diferents edicions.

A Kosmopolis la literatura és la protagonista en tots els seus vessants: apostem per un concepte de literatura amplificada, en totes aquelles manifestacions de la paraula –oral, impresa i electrònica– que erosionen les divisions entre gèneres, assumeixen l’evolució dels suports de lectoescriptura i sortegen les successives morts anunciades.

Des de la seva primera edició, Kosmopolis ha reunit escriptors, poetes, filòsofs, científics, músics, cineastes, dramaturgs, contacontes, dibuixants de còmic, guionistes, periodistes, actors, bibliotecaris i editors disposats a debatre sobre temes clau de la nostra actualitat i a celebrar un discurs universalista, una festa per emancipar lectors, estimular la mutació del cànon, agitar els gèneres, interactuar amb les ciències, navegar en llengües i revisar mites, tradicions i identitats.

Cada nova edició del festival renova l’esperit que en va fomentar el seu naixement: ser una cita amb l’art i la llibertat inspirada en una antiga consciència: som ciutadans del cosmos, ciutadans de l’univers.

Kosmopolis parteix dels principis generals següents:

Concebre la literatura com l’–únic?– discurs que no intenta modelar un món amb fonaments absoluts, fronteres disciplinàries o cotilles ideològiques.
Contribuir a la preservació de les literatures orals com a patrimoni cultural de la humanitat.
Abordar la transformació de la cultura escrita a través dels estudis i les metodologies que permeten reflexionar sobre els diversos suports de la seva transmissió: des del papir fins al llibre digital.
Estimular les lectures descondicionades del cànon occidental que revalorin sense prejudicis, ni categories excloents, els grans textos i autors de la història i afavoreixin l’emergència gradual d’un cànon mutant que canvia segons els lectors i les generacions.
Donar cabuda a tots els gèneres i literatures, sobretot les més infravalorades o menys conegudes.
Facilitar la «contaminació» entre disciplines i la interacció d’escriptors, artistes plàstics, cineastes, músics, actors, arquitectes, dissenyadors, científics i altres protagonistes del nou escenari cultural.
Potenciar la tradició visionària, experimental i lúdica de la literatura.
Activar la participació dels ciutadans en la co-creació d’un esdeveniment internacional que intenta contribuir a la cultura de la creativitat, del coneixement mutu, del diàleg i de la pau.




   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2