Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


José Luis García Herrera guanya el premi Miguel Hernández-Comunidad Valenciana 2017
acec30/3/2017(Foto:)
 
El poeta José Luis García (Barcelona, 1964) s'ha alçat aquest dilluns amb el premi internacional de poesia Miguel Hernández-Comunitat Valenciana 2017 pel seu treball La semilla del óxido, en el qual reflexiona sobre les arrels de la vida. El guardó, dotat en aquesta edició amb 8.000 euros, un element artístic acreditatiu i la seva publicació en l'editorial Devenir, s'ha fallat a Oriola (Alacant), ciutat natal del poeta Miguel Hernández, de qui es commemora el 75 aniversari de la seva mort.

La semilla del óxido, estructurada en sis parts i formada per 55 poemes, és una obra "molt cohesionada, amb un llenguatge molt actual i una presència decidida del món contemporani", ha destacat el jurat. "El poeta s'integra en aquest món per atreure al lector i presentar-li el seu univers poètic amb els seus assoliments i ombres', ha afegit. A més de l'anunci del premi que porta el nom d'Hernández, aquest passat dilluns també s'ha reunit una dotzena de poetes a Alacant per homenatjar a l'autor del Cancionero y romancero de ausencia: han llegit poemes seus enfront de les portes de la infermeria de l'antic reformatori d'adults on va morir el 28 de març de 1942.

José Luis García Herrera és tècnic-químic alimentari, a més de poeta, narrador i crític literari. Va ser secretari de l'Acadèmia Iberoamericana de Poesia a Barcelona i fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia entre els quals destaquen Lágrimas de rojo niebla (premio Vila de Martorell, 1989),  Las huellas en el laberinto. Cuaderno de Britania (premi Juan Alcaide 2010), o Mares de Escarcha (premi Luys Santa Marina, 2016).

El jurat, presidit pel catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Murcia Francisco Javier Díez de Revenga, ha estat integrat també pels professors Pilar Blanco, Arcadio López-Casanova i Joaquín Juan Penalva, a més de per l'editor Juan Pastor. El director de la Fundació Cultural Miguel Hernández -entitat convocant d'aquest certamen-, Aitor Larrabide, ha actuat com a secretari. A aquest guardó han concorregut 363 treballs —43 més que en l'edició anterior— procedents de més d'una trentena de països.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2