Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Obertura oficial del Fòrum Edita Barcelona i conferència d'Eduardo Mendoza
Acec3/7/2017(Foto:)
 
L'escriptor Eduardo Mendoza donarà la conferència (Una vida amb editors) de l'obertura del Fòrum Edita Barcelona, el dimecres, dia 5 de juliol a les 18,30 hores, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume, 1


Per segon any consecutiu es convoca aquesta trobada de debat sobre els grans reptes, oportunitats i problemes del món del llibre i l’edició actual. Té lloc a Barcelona, capital editorial internacional en llengua castellana i també catalana, i una de les ciutats de referència mundial en el sector de l’edició, reafirmada recentment per la seva integració a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO. El Fòrum Edita, organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i per la Universitat Pompeu Fabra a través del seu Màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i la Federación de Gremios de Editores de España.

El Fòrum Edita Barcelona és una plataforma per debatre anualment els principals reptes als quals s’enfronta el sector editorial des d’una perspectiva global i amb un enfocament professional i pràctic. Es tracta de fomentar l’intercanvi d’idees i la relació personal entre tots els professionals del món de l’edició i del món universitari especialitzat i consolidar el paper de Barcelona com a capital internacional del llibre i de l’edició.

Del sector del llibre es pot dir que en els últims cinc segles ha viscut en transformació permanent. Però el canvi que està vivint en l’actualitat és una autèntica revolució. Els avenços tecnològics, especialment en el terreny digital, les noves formes de lectura o els canvis en el terreny de la distribució, marquen un camí tan ple de formidables expectatives com d’incerteses. El Fòrum Edita Barcelona constitueix un marc idoni i atractiu perquè els professionals comparteixin totes aquestes experiències.

Com serà el món del llibre d’aquí a tres lustres? Què i com llegirà el públic infantil? Què aportaran a la lectura les noves tecnologies? Quines seran les tendències en el camp de la ficció? S’haurà detingut la pirateria? Què oferiran les llibreries? En què es diferenciaran el mercat europeu del nord-americà i el llatinoamericà?

El Fòrum Edita Barcelona ofereix aquest any un repàs a aquestes i altres qüestions de prospectiva del sector, a càrrec de figures de primera línia de l’edició i el món del llibre internacional, i amb la intervenció, també, d’importants escriptors com Eduardo Mendoza, que obrirà les sessions.
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2