Dissabte, 2 de desembre de 2023Castellano  


Dies 3 i 4 de juliol, Jornades sobre Àfrica. Els africans a Europa: una llarga història
acec27/6/2017(Foto:)
 

La presència africana a Europa al llarg dels segles, però també en el context contemporani, fent èmfasi no només en les imatges que ens arriben dels vaixells provinents de Líbia, sinó també en aspectes culturals, socials, artístics... i la seva influència a les ciutats europees. Jornades organitzades per el Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEA), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès. Dia 3 de juliol

16.30 h - Presentació de les Jornades

17 h -  Els tirailleurs senegalesos a l’Europa de principis de s. XX. Amb Álvaro Barril, doctorand en Història (UB).

17.30 h - Mobilitats colonials: els guineans a la metròpoli. Amb Celeste Muñoz, doctoranda en Història (UB).

18 h - Salut, malaltia i curació: connexions entre Àfrica Occidental i les ciutats europees. Amb Carme Campoy, doctoranda en Antropologia Social (UdL).


Dia 4 de juliol 
De Níger a Europa. Del Libya Kaman Turaï -”Libia com Europa”- al somni europeu. Amb Oriol Puig, doctorand en Antropologia (UB).

17:30 h - Música i cultura popular africana a les ciutats europees. Amb Juliana Braz Dias, antropòloga (Universitat de Brasília).

18 h -  Criolització africana a Europa: més que una metàfora sobre els orígens. Amb Wilson Trajano Filho, antropòleg (Universitat de Brasília).

18.30 h - Debat i conclusions Coordinadors: Ferran Iniesta, professor d’Història d’Àfrica (UB); Jordi Tomàs, antropòleg, i Albert Farré, antropòleg.

Sala Josep Ma. de Sagarra
4a. Planta de l'Ateneu Barcelonès
c/. Canuda, 6 - Barcelona

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2