Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Ha mort Pilar Gómez Bedate
Montserrat Conill13/8/2017(Foto:)
 
A meitat de les vacances d'agost m'arriba la trista notícia de la defunció a Saragossa de la Pilar Gómez-Bedate, catedràtica de literatura, crítica i traductora que va unir la seva vida amb la de l'inoblidable poeta, traductor i assagista Ángel Crespo (Ciudad Real 1926-Barcelona-1995).

Tots dos van estar estretament vinculats a l'ACEC a través de la seva amistat amb José Luis Giménez-Frontín, un dels fundadors de la nostra associació i amb qui fins a la seva defunció vaig col·laborar des de la Junta Directiva.

A l'Ángel Crespo no vaig arribar a conèixer-li però a Pilar sí, i vaig travar amb ella una bella amistat que va perdurar mentre va viure a Barcelona. El seu desvetllament era cuidar i mantenir viva l'obra del seu marit, Ella va ser la inspiradora de la creació del Premi de Traducció Ángel Crespo, projecte a qui Giménez-Frontín i la Junta Directiva de l'ACEC van prestar tot el seu suport, amb el qual vaig participar des dels seus inicis. Pilar, en qualitat d'un dels membres del Jurat, i jo com a Secretària del mateix en les seves primeres edicions, vam treballar braç a braç instituint un certamen que, amb la col·laboració del Gremi d'Editors de Catalunya, segueix vigent actualment i té entre els seus guanyadors noms molt destacats del món de la traducció literària.

Sòlida en els seus coneixements, assossegada en les seves maneres i discreta en la seva forma d'actuar, la seva figura vinculada a la del seu estimat Ángel, perdurarà en el record de quants vam tenir la fortuna de conèixer-la a l'ACEC.

Descansa en pau, estimada Pilar.

Montserrat Conill
Ex-presidenta de l'ACEC


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2