Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


Mor el dibujant i periodista Rai Ferrer
Anna Abella21/9/2017(Foto:)
 


El dibuixant, periodista, dissenyador gràfic i historiador *Rai Ferrer (1942-2017) ha mort aquest dimecres a 75 anys. Director artístic de la revista cultural juvenil de culte Strong (al costat de Miguel Agustí) , col·laborador durant un llarg temps en EL PERIÓDICO i fundador, en 1975 i amb Luis Díaz i José Solá, del col·lectiu Onomatopeia, que van publicar els seus treballs en revistes com Por favor, El viejo topo i Fotogramas.

Rai Ferrer, nascut en un poble de Burgos però barceloní d'adopció des que de nen la seva família va arribar a Barcelona, va treballar en les històriques editorials Bruguera, on va entrar d'aprenent, i després en Marco i en Argos, on en 1969 va fundar la renovadora Strong, on nodrint-se en gran part de material del còmic franc-belga de l'editorial Dupuis va descobrir a personatges com Lucky Luke, Spirou i Els Pitufos, dels quals fins llavors solament havien gaudit els lectors de Cavall Fort com Barrufets. En el 2016 es publicava el llibre La aventura de Strong (Continuarà) recordava la història de la publicació.

Durruti 1896-1936 (una biografia que va arribar a les tres edicions i que va prologar Enrique Tierno Galván), La novela de aventuras, La novela policiaca, Viento del pueblo (la  història de la CNT en su centenario, al costat de Carlos Azagra) o 100 españoles de la razón y de la espada (1931-1939),  són alguns dels seus llibres. També va publicar sèries d'efemèrides i fotomuntatges en premsa en diaris com EL PERIÓDICO, Diario 16 i Diari de Barcelona.

Era membre de l'ACEC i durant vuit anys va formar part de la seva Junta Directiva.

El funeral serà aquest divendres a les 15:45 en el tanatori dels Corts.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2