Dijous, 13 de maig de 2021Castellano  


CEDRO promou en LIBER una reflexió sobre els drets d'autor
cedro25/9/2017(Foto:)
 
Del 4 al 7 d'octubre, Madrid acollirà la Fira Internacional de Llibre. CEDRO, a més de comptar amb un estand, organitza dues taules rodones amb la finalitat d'analitzar qüestions estratègiques per al sector: l'educació i la seva relació amb els drets d'autor i les principals necessitats legislatives dels autors.

En aquesta 35 edició de LIBER, CEDRO disposa d'un estand (14I04), que servirà de punt de trobada amb els socis i amb tots aquells interessats al món de la propietat intel·lectual. D'altra banda, dins del programa de les jornades professionals, CEDRO organitza dues sessions per reflexionar sobre temes que afecten directament als  socis:

Educació i drets d'autor
El 4 d'octubre, a les 11.30 hores, Segundo Piriz,president de CRUE Universitats Espanyoles; Carlos Guervós, sotsdirector general de Propietat Intel·lectual del MECD; i la presidenta de CEDRO, Carme Riera, analitzaran la relació que existeix entre el món educatiu i els drets d'autor des d'un doble vessant: com a àmbit en el qual s'utilitzen les obres de creació i com a espai en el qual cal formar als alumnes sobre l'ecosistema d'aquestes obres i les seves possibilitats d'ús. Aquesta sessió estarà moderada pel periodista de La Vanguardia Fernando García del Riu i tindrà lloc a la sala 14.6, del pavelló 14.

Necessitats legislatives del col·lectiu d'autors
A les 16.30 hores, del 5 d'octubre, l'Associació Col·legial d'Escriptors d'Espanya (ACE) i CEDRO plantejaran a diversos polítics amb responsabilitats en matèria de cultura en els seus partits una anàlisi sobre els canvis legals necessaris per solucionar els principals problemes que afecten el col·lectiu d'autors (remuneració per préstec públic, pirateria, compatibilitat dels drets d'autor amb la pensió de la jubilació, etc.).

En aquesta sessió intervindran Iban García del Blanco, secretari de Cultura del PSOE; Eduardo Maura, diputat i portaveu de Cultura d'Units (Podem) al Congrés dels Diputats; Emilio del Río, diputat i secretari general de Cultura del PP; Marta Rivera de la Cruz, presidenta de la Comissió de Cultura del Congrés i responsable de Cultura de Cs, i Manuel Rico, president de l'ACE. El director general de CEDRO, Jorge Corrales, moderarà la sessió, que tindrà lloc a la sala 14.3, del pavelló 14.

A més, el director jurídic de CEDRO, Javier Díaz de Olarte, participarà en la taula rodona organitzada per l'ACE sobre pirateria, el 6 d'octubre, a les 10.00 hores (sala 14.2., del pavelló 14).


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2