Dijous, 6 de maig de 2021Castellano  


Mor l’escriptor i guionista Antonio Rabinad
1/9/2009Antonio Rabinad durant l'acte de nomenament dels Socis d'Honor de l'ACEC. (Foto:Carme Esteve)
 
L’escriptor i guionista barceloní Antonio Rabinad, Soci d’Honor de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), va morir el passat dissabte 29 d’agost, als 82 anys.

L’autor, considerat per molts crítics un dels millors cronistes de la Barcelona de la postguerra, va publicar diverses obres, entre les quals cal destacar Los contactos furtivos (1952), el seu primer llibre, guanyador del Premio Nacional de Novela; A veces, a estas horas (1965); El niño asombrado (Premi Ciutat de Barcelona, 1967); Marco en el sueño (1969); La monja libertaria (1985); La transparencia (1986); Memento Mori (1989), aclamada per la crítica com la gran novel·la de la guerra i la postguerra; Juegos autorizados (1997), El hombre indigno (2000) i El hacedor de páginas, la seva última novel·la, publicada el 2004.

També és coneguda la seva faceta com a guionista cinematogràfic, amb les col·laboracions amb el director Vicente Aranda en pel·lícules com Tiempo de silencio i Libertarias.

Rabinad va néixer a Barcelona l’any 1927, en una família originària d’Aragó, i va ser contemporani de Carlos Barral i Jaime Gil de Biedma. El seu estil va estar marcat pel realisme, l’humor I el desencant, sempre amb l’adolescència, la guerra i la postguerra com a marcs de la seva obra.

L’ACEC va nomenar Antonio Rabinad soci d’honor de l’entitat el 12 de desembre de 2007, juntament amb altres 30 escriptors, en un acte que va tenir com a objectiu retre homenatge als autors que, igual que ell, van creure des dels inicis en l’existència i les funcions de l’Associació. Rabinad va ser l’encarregat de tancar aquest acte, amb una intervenció i un brindis.

La mort d'Antonio Rabinad a la premsa:

Fallece a los 82 años el escritor catalán Antonio Rabinad (La Vanguardia)

Antonio Rabinad, narrador de la memoria (El País)

Mor l'escriptor barceloní Antonio Rabinad als 82 anys (Avui)

Muere en Barcelona el escritor y guionista Antonio Rabinad (El cultural)

Muere en Barcelona el escritor y guionista Antonio Rabinad (Público)

Muere el escritor Antonio Rabinad (20 Minutos)

Recuerdos de Antonio Rabinad (Blog El Forastero)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2