Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


La RAE i CEDRO sol·liciten una legislació justa per als autors
cedo1/1/2018(Foto:)
 

La RAE i CEDRO van mantenir, el passat 5 de desembre, una trobada amb membres de la Comissió de Cultura del Congrés per analitzar la situació dels drets dels autors espanyols.

En concret, van participar en aquesta trobada el director de la RAE, Darío Villanueva; l'acadèmica i presidenta de CEDRO, Carme Riera; el director de CEDRO, Jorge Corrales; la presidenta de la Comissió de Cultura del Congrés i responsable d'aquesta àrea en Cs, Marta Rivera de la Cruz; el portaveu del grup del PP, Emilio del Río; d'Units Podemos, Eduardo Maura; i del PSOE, José Andrés Torres Mora, al que li va acompanyar el secretari de Cultura del seu partit, Ibán García del Blanco.

Villanueva i Riera van mostrar la seva preocupació pels greus problemes als quals s'enfronten molts creadors ja jubilats perquè no poden compatibilitzar la seva pensió amb la percepció d'altres ingressos en concepte de drets de propietat intel·lectual. Per això, van sol·licitar als membres de la Comissió de Cultura que impulsin els canvis legislatius necessaris perquè els autors puguin seguir creant sense deixar de percebre la pensió a la qual tenen dret després d'anys de treball. Tots dos han coincidit que «es tracta d'una situació injusta i de falta de reconeixement a la contribució que els autors fan al patrimoni cultural i cientificotècnic comú del país».

Per la seva banda, Carme Riera va afirmar que «resulta incomprensible que no es doni una solució ràpida a aquest problema que afecta milers d'escriptors». Des del seu punt de vista, «la majoria dels autors arriben a la jubilació amb plena capacitat creadora i se'ls penalitza per l'edat que figura en el seu DNI».

La pirateria també va ser un altre dels temes tractats en aquesta trobada. Des de la RAE i CEDRO es va demanar que s'agilitin els procediments dirigits a lluitar contra aquests actes il·lícits. També van plantejar la conveniència que es doti dels mitjans necessaris a la Comissió de Propietat Intel·lectual, als tribunals i als cossos i forces de seguretat de l'Estat per a la recerca i tramitació de les activitats que vulnerin els drets d'autor en internet.

A més, Carme Riera va posar de manifest la importància d'acostar el món de la creació i la propietat intel·lectual a la societat i va recordar que «els països més avançats i democràtics són els que millor protegeixen als seus creadors».

Finalment, el director de la RAE i la presidenta de CEDRO es van posar a la disposició de la Comissió de Cultura per col·laborar en iniciatives dirigides a garantir els drets dels autors i facilitar de forma legal l'accés a les seves obres.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2