Divendres, 7 de maig de 2021Castellano  


Milloren les condicions de “l’acord Google” per als autors no nord-americans
17/9/2009


Els responsables de l’acord entre Google i els autors i editors nord-americans sobre la digitalització de les obres, encara pendent d’aprovació judicial, s’han compromès a millorar les condicions del pacte per als titulars de drets que no siguin nord-americans, tal i com informa l’últim butlletí electrònic (CEDRO Informa) del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO). Així és va anunciar en la jornada sobre l’“acord Google”, celebrada el passat 7 de setembre a Brussel·les, convocada per la Comissió Europea, en la qual van participar representants de CEDRO i del Gremi d’Editors d’Espanya.

Les millores que es proposen, segons explica Magdalena Vinent, directora general de CEDRO, suposaran, d’una banda, que es considerin llibres “comercialment disponibles” als Estats Units els llibres “comercialment disponibles” als països europeus. “D’aquesta manera, Google només podrà fer determinats usos d’aquests llibres si compta amb l’autorització dels seus titulars”, puntualitza Vinent. I, d’altra banda, tot i que l’acord només és d’aplicació als Estats Units però implica a titulars de drets d’altres països, “els autors i editors no nord-americans tindran veu a la junta directiva del Book Rights Registry, l’organisme que, entre d’altres coses, gestionarà els pagaments als autors i editors afectats per l’acord”.

A la reunió de Brussel·les també es va dir que serà imprescindible la col·laboració de les entitats de gestió de drets per a l’aplicació de l’acord. En el cas d’Espanya, més de 9.000 autors i 700 editorials han sol·licitat a CEDRO que els representi en relació a aquest tema. En un comunicat, la Comissió Europea assegura que la digitalització de llibres a la Unió Europea requereix un respecte als drets d’autor per tal de garantir una remuneració justa als autors. Està previst que el proper 7 d’octubre se celebri la vista pública sobre l’acord en el jutjat de Nova York, que decidirà sobre la seva validesa.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2