Divendres, 27 de gener de 2023Castellano  


Cicle ''Dimarts Poètics'', Jordi Llavina
D. Castillo15/2/2018(Foto:)
 
El poeta Jordi Llavina (Gelida, 1968), soci de l'ACEC, va participar en el cicle Dimarts Poètics de la llibreria Animal Sospechoso que regenta el nostre company Juan Pablo Roa. Presentat per David Castillo, Llavina va llegir fragments del seu llibre Ermita que acaba de publicar Meteora. El llibre és un extens poema narratiu que descriu l'ascensió a una muntanya prop on va néixer la seva mare i on els records es combinen amb la reflexió i la descripció del paisatge de l'interior de Tarragona. Castillo el va definir com un dels poemaris més importants dels darrers anys per la manera com alterna el lirisme contingut, la forma -construït en octosíl.labs- i l'evocació d'un temps que es recupera.

Jordi Llavina, escriptor, crític literari i professional de la comunicació. Féu estudis de filologia catalana i ha treballat en el món editorial. Inicià la seva trajectòria narrativa amb la novel.la La matèria del temps (1994), a la qual han seguit La mà tallada (1999), Nitrato de Chile(2001; premi Josep Pla) i El llaütista i la captaire (2013).

Ha publicat també els reculls de narracions Dies de Galícia (2001), Ningú ha escombrat les fulles (2008) i Londres nevat (2009). Per als infants és autor dels contes de La capa d’ozó (1999) i L’arqueta dels rellotges (2012). Fou creador del programa ''Fum d’estampa'' de Catalunya Cultura, guardonat amb el premi Atlàntida, dins la Nit de l’Edició de l’any 2001.

Com a crític literari és autor de l’estudi i l’antologia Les veus de l’experiència. Antologia de la poesia catalana actual (1992). El 2012 guanyà el premi Recull-Rafael Cornellà de retrat literari amb L'home que encara fa servir barret, sobre l’escriptor Joan Rendé i Masdéu.

El 2006 publicà el seu primer recull de poemes, La corda del gronxador (premi Ciutat de Palma-Joan Alcover de poesia), al qual seguí Diari d’un setembrista (2007, premis Alfons el Magnànim i Crítica Serra d’Or 2008) i País de Vent (2011, premi Vila de Martorell). L’any 2011 guanyà el Premi Vicent Andrés Estellés amb el recull Entrada de fosc (publicat l’any següent amb el títol Vetlla),que el 2013 fou guardonat amb el premi de la crítica de poesia catalana.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2